Dekorativ bild

Manifest

Vissa har ingen vardag. Ingen beslutsångest över vad de ska äta till middag. Ingen mobilräkning att svära över. Inga skräpmejl. Vardagliga saker är inte självklara för alla. Och vägen tillbaka är svår om man hamnat utanför.

Vi vill ge människor i utsatthet en chans att hitta tillbaka till livet. En chans att ha något meningsfullt att göra. Varje dag.

Klädinsamlingen Återwin-win är ett samarbete mellan Atrium Ljungberg och Stadsmissionerna i Skåne, Uppsala och Stockholm. Dina inlämnade plagg ger personer i utsatthet möjligheten till arbetsträning, rehabilitering och praktik. En chans att komma in i arbetslivet.

Dina plagg bidrar till att någon får en vardag igen.

Dekorativ bild

Så funkar det

De allra flesta har kläder de inte använder. Passa på att rensa garderoben på sånt du inte behöver och samtidigt hjälpa människor i utsatthet. Så här funkar det: Lämna in dina plagg på resursstationerna i något av våra medverkande köpcentrum. Som tack får du en rabattcheck som ger 20% på valfri vara till ordinarie pris hos medverkande butiker.

Kläderna som lämnas in skickas till respektive stadsmissions lager. Sen delas de ut till människor i utsatthet via sociala verksamheter eller säljs i Stadsmissionernas second hand-butiker. Överskottet av försäljningen går till Stadsmissionernas arbete med att få personer i utanförskap att närma sig arbetsmarknaden. Plagg som är i för dåligt skick återanvänds eller återvinns. I Stockholm går en del till Stadsmissionens egen REMAKE som tillverkar kläder och prylar i ny design. 

När? Var? Hur?

Återwin-win pågick mellan 12-21 oktober 2018 på Atrium Ljungbergs handelsplatser; SicklaFarsta Centrum, Söderhallarna (samtliga i Stockholm), Mobilia (Malmö) samt Forumgallerian och Gränbystaden (Uppsala). 

Vi samlade även in kläder i Kista Nod på Borgarfjordsgatan 12, Kista Front på Kronoborgsgränd 1, Kista+ på Borgarfjordgatan 3, Chokladfabriken på Löfströms Allé 5 i Sundbyberg och i Hagastaden på Gävlegatan 22.

ETT SAMARBETE MELLAN ATRIUM LJUNGBERG OCH STADSMISSIONEN