Nobelberget

En bra idé kan förflytta berg

Vill du bo på världens mest idérika berg?
Ställ dig i kö till en av bostäderna nu på stad.nobelberget.se
 

 

På Nobelberget är inget skrivet i sten. Vi har byggt vårt berg av bra idéer redan från början. Och varje ny idé formar oss över tid.

Det är hållbara idéer om hur vi kan leva vårt liv utan att snylta på naturens resurser. Som att odla, anordna ekologisk marknad, erbjuda bil- och cykelpool, laddplats för elcykel, samt utlåning av lådcyklar eller bygga återbruksrum där någons skräp blir någon annans fynd. 

Det är framåtblickande idéer om hur människor vill bo, idag och imorgon. En bostad på Nobelberget kan vara som man förväntar sig. Din, bara din. Men den kan också sudda ut gränserna mellan ditt och mitt och istället skapa ett vårt. Bo med dina vänner, bo granne med dem och kanske träffa nya vänner i ett gemensamt kök, gymmet och odlingslotten. Bestämmer ni att ni vill resa jorden runt på måndag ska inte ert boende stå i vägen.

En mötesplats för medskapande
Vi utvecklar täta och urbana kvarter med stor flexibilitet. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats för medskapande, där oväntade samarbeten uppstår och nya tankar väcks. Formalinfabriken ska vara i ständig förändring med rum för nya innovationer att prova sina vingar. I husens entrévåningar skapar vi nya mötesplatser för olika aktiviteter, där alla som bor på Nobelberget känner sig hemma. På våra gator och torg tar idérikedomen uttryck som föränderliga konstinstallationer, ambulerande kulturupplevelser och iögonfallande evenemang.

Världens mest idérika berg
Vi är inget Himalaya. Inget Kebnekaise. Handen på hjärtat toppar vi inte ens Hammarbybacken. Men vi har ändå bestämt oss för att Nobelberget i Sickla ska överträffa alla andra i nytänkande, ansvarstagande och innovation. Vi ska bli världens mest idérika berg. Och varje bra idé ska förflytta oss ett steg närmare framtiden.

nobelberget modell

nobelberget plan

nobelberget modell

Antal

500

Typ

Bostadsrätter

första säljstart

Planerad 2018

första byggstart

Planerad 2018

första inflytt

Planerad 2020