Dekorativ bild

"Alla lägenheter är unika i formen och inte traditionellt fyrkantiga"

Vi har träffat Erik och Monica, två av våra första hyresgäster i Gränbystaden.

Varför vill du bo i Gränbystaden?
Erik: Vi bestämde oss i höstas att flytta från Oxelösund till ett annat boende. Vi upptäckte att bostadsköerna är långa i Stockholm, så vi tittade först på Upplands Väsby men där skulle det ta över åtta år. Vi tittade vidare och hittade denna lägenhet i Gränbystaden, så då tog vi den!

Monica: Det här verkade annorlunda mot var vi har bott tidigare och ändå trevligt. Vi ser fram mot att flytta hit och tycker att det ska bli jättekul!

Hittar ni allt som ni behöver i Gränbystaden? Är det något som ni saknar?
Erik: Det finns det mesta här, men vi kommer nog att handla inne i city också. Då kan vi passa på att gå till konditori Ofvandahls!

Monica: Ja, vi kommer handla på andra ställen också, men egentligen finns ju allt vi behöver i Gränbystaden och det verkar vara ett bra köpcentrum!

Är det något som utmärker sig med själva lägenheten?
Monica: Ja, att ingen lägenhet är den andra lik. Alla lägenheter är unika i formen och inte traditionellt fyrkantiga.  Det är annorlunda och häftigt! Det var faktiskt det första som vi tänkte på när vi tittade på lägenheten.

Hur känns det att vara bland de första som flyttar in?
Monica: Det är kul att det är helt nytt och att ingen har bott här tidigare. Alla som flyttar in i huset kommer från olika platser och flyttar in samtidigt. Det kan bli något annat än om folk redan har bott in sig. Alla börjar på samma grund.

Hur ska ni göra för att lära känna era nya grannar?
Erik: Det brukar ge sig. Det känns som att det här kommer att bli mycket bra och att vi kommer att trivas.

Monica:  Den här årstiden är det lite knepigt, men blir det en fin dag så kan man gå ut och sätta sig på den fina uteplatsen. Det är ett trevligt sätt att lära känna varandra. Vi är spontana och hälsar gärna på våra grannar i trapphuset.