Dekorativ bild

Nytt kontor – Nya affärer

Utmaning

När ett av Sveriges största kommunikationsbyråer plötsligt stod utan kontorslokaler föddes en ny kontorsstrategi: att flytta ihop de olika verksamheterna, som tidigare suttit var och en för sig, till en gemensam lokal där varumärken och verksamheter kunde utvecklas under gemensamt tak. Atrium Ljungbergs kontorslösning vann Nordic Mornings förtroende och fick möjligheten att utveckla koncernens nya arbetsplats.

Såhär gjorde vi

För att utveckla ett kontor som kunde leva upp till Nordic Mornings behov utmanade vi organisationen genom ett slags dialogförfarande. Detta resulterade i att vi föreslog en ombyggd fabrikslokal i fastigheten Blästern 6 i Hagastaden.
Kontorslösningen, som ligger mellan Vanadisplan och Nya Karolinska, uppgår till 3 500 kvadratmeter fördelade på två plan. I entréplanet på plan 6 möts besökare och medarbetare av en reception med mötescenter och matsal. Via en luftig trappa nås alla arbetsplatser som är samlade på plan 7.
Idag sitter de olika bolagen i en öppen planlösning utan fasta avskiljare. Där har de kunnat växa och krympa i kontorsytan på ett smidigt och effektivt sätt. Kontorslösningen har underlättat för koncernens bolag att fogas samman och bilda en helhet samtidigt som de kunnat behålla sin särart.

Resultat

– Vi är väldigt nöjda med layouten. Det är lätt att göra omstruktureringar bara genom att flytta möbler, säger Bertil Sjöberg, CFO på Nordic Morning i Sverige.
Under de två första åren i den nya lokalen har Nordic Morning sålt ett bolag och köpt ett, samtidigt som ett av de befintliga bolagen har vuxit kraftigt och ett annat har krympt.
– I och med att vi har valt den här lösningen med strategiskt kontor för hela verksamheten har vi en flexibel kontorsmiljö utan barriärer som vi kan anpassa efter förändrade behov utan att behöva bygga om, säger Bertil Sjöberg.

Läs mer om hur Nordic Morning använder läge och lokal för att konsolidera koncernens bolag och ta större gemensamma affärer.

Ladda ner PDF

”Vi har en flexibel kontorsmiljö utan barriärer som vi kan anpassa efter förändrade behov utan att behöva bygga om.”
Bertil Sjöberg, CFO på Nordic Morning i Sverige.


FAKTA

Verksamhet
Nordic Mornings svenska huvudkontor ligger centralt i Hagastaden. Kontoret ligger på Gävlegatan 22, i en gammal fabriksbyggnad med mycket industrikänsla. Receptionen, mötesytor och matsal ligger på plan sex. Via en luftig trappa når man alla arbetsplatser på plan sju.

Antal medarbetare
400 i hela Sverige, omkring 200 på stockholmskontoret.

Lokalens viktigaste uppgift
Att fungera som katalysator för koncernens bolag, så att de kan utvecklas snabbare. Den är också viktigt i arbetet med att attrahera och behålla kompetens.

Area
3 500 kvadratmeter.