Hallvägen 14

Området Slakthusområdet
Area 415 kvm
Lokaltyp

Kulturklassat och kreativt i Stockholms mesta framtidsområde

Lokalen präglas av synliga träbjälkar, spröjsade rutor och en magnifik takhöjd. Planlösningen är delvis öppen men bjuder även på ett antal rum för en eller flera arbetsplatser. Ett stort konferensrum finns, liksom förråd, projektytor och dusch. Köket är stort med ordentligt utrymme för det sociala mötet.

Detta är ett av de första husen som byggdes i området, då anpassad som stall längs huvudgatan Hallvägen. Idag är huset kulturklassat men anpassat för kontor där de gamla detaljerna fått ta plats invid de moderna installationerna. Vissa fönster sitter nere vid golvet, andra uppe i tak men det är som det ska när man vistas i gamla industrikvarter.

Omgivning

Slakthusområdet byggdes upp under tidigt 1900-tal och har sedan dess fungerat som ett centrum för livsmedelshantering. Området genomgår idag en större omvandling från industriområde till en urban stadsdel med bostäder, kontor, kultur och nöjen. Skolor, idrottshall, parker och torg kommer även att ge liv och karaktär åt denna levande stadsdel.

Kommunikationer

Tunnelbana och tvärbanan stannar ca 300 m från huset, vid Globens tunnelbanestation. I framtiden ersätts den med Station Slakthusområdet med två helt nya uppgångar inne i området. Till Gullmarsplans tunnelbana stora busscentral är det mindre än 10 minuters promenad. Kommer man med bil är det direktaccess till Nynäsvägen, sedan även Södra Länken och E14 norr- och södergående riktning.

Service

Det kommer naturligtvis att ta en stund innan allt detta är på plats men redan idag har vi Globen-området som närmaste granne och där finna all tänkbar närservice med välsorterad mataffär, Systembolaget, apotek och en mängd olika butiker och restauranger. Utbudet av mat- och kaffeställen i själva Slakthusområdet ligger i framkant, så ta en tur runt i de gamla kvarteren och låt dig väl smaka.

Parkering

Gatuparkering hanteras via Stockholm Parkering och platser brukar finnas i området. Cykelparkering finns i anslutning till entrén.

Planlösning

Takbjälkar och snedtak ger förutsättningar till trevlig rumsindelning i kombination med öppet landskap.

Läget

Nära till det mesta - prova själv!

Området

Slakthusområdet

Slakthusområdet kommer genomgå en enorm förändring fram till 2030. Området utvecklas till en urban stadsdel där mat och kultur får ta stor plats, samtidigt som den kulturhistoriska miljön varsamt bevaras och utvecklas. Atrium Ljungberg har fått förtroendet från Stockholms stad att utveckla stora delar av den nya stadsdelen.
Läs mer

Vad kul att du är intresserad!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vi kommer att lagra dina kontaktuppgifter för att kunna utföra din förfrågan. Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter finns här.