Rökerigatan 10 | 752 Kvm - Atrium Ljungberg

Rökerigatan 10

Området Slakthusområdet
Area 500 kvm - 752 kvm
Lokaltyp Lager

Enklare lokal med lastport i markplan samt kontor en trappa upp

I en för Slakthusområdet klassisk byggnad finns nu möjlighet att hyra del av ett hus med ca 500 kvm i markplan och tillhörande kontor om ca 300 kvm en trappa upp. Mot Rökerigatan man en egen lastkaj samt markport för såväl truck som personal. Lokalen används idag för livsmedelshantering, har ordentliga fönster och är utrustad med golvbrunnar, transportsystem i taket samt heltäckande kylinstallationer. Fjärrvärme går att koppla in men kommer sannolikt inte att bli fullgott för t.ex. en kontorsmiljö. Takhöjden varierar men håller sig runt cirka 3 m. I mitten av lokalen finns en öppen trappa till det övre planet där funktioner för administration, lunch, dusch och omklädning finns idag. Övre plan har värmeinstallationer och går att disponera som kontorslokaler. Hyresavtal tecknas på maximalt tre år och med avstående från besittningsskydd. Ytan går inte att dela av.

Omgivning

Slakthusområdet byggdes upp under tidigt 1900-tal och har sedan dess fungerat som ett centrum för livsmedelshantering. Området genomgår idag en större omvandling från industriområde till en urban stadsdel med bostäder, kontor, kultur och nöjen. Skolor, idrottshall, parker och torg kommer även att ge liv och karaktär åt denna levande stadsdel. Det kommer naturligtvis att ta en stund innan allt detta är på plats men redan idag finns Globen-området som närmaste granne och där finns all tänkbar närservice med välsorterad mataffär, Systembolaget, apotek och en mängd olika butiker och restauranger. Utbudet av mat- och kaffeställen i själva Slakthusområdet ligger i framkant, så ta en tur runt i de gamla kvarteren och låt dig väl smaka.

Kommunikationer

Tunnelbana och tvärbanan stannar ca 200 m från huset, vid Globens tunnelbanestation. I framtiden ersätts den med Station Slakthusområdet med två helt nya uppgångar inne i området. Till Gullmarsplans stora busscentral är det mindre än 10 minuters promenad. Kommer man med bil är det direktaccess till Nynäsvägen, sedan även Södra Länken och E4 norr- och södergående riktning.

Service

Utbudet av restauranger och barer kommer inom de närmsta åren utökas med flera nya handplockade koncept. Under våren 2023 kommer Hus 26, en del av Slakthushallarna, öppna med flera restauranger och barkoncept, bland andra stjärnkrögarna Adam och Albin samt Hosoi. I Slakthusområdet finns även kafferosteriet Stockholm Roast och ett av SATS flaggskepp. Globen Shopping finns på några minuters avstånd och erbjuder mat och dryck, butiker, service samt träning och hälsa.

Parkering

Gatuparkering hanteras via Stockholm Parkering och garageplatser finns i Globen, Tele2 Arena samt flera andra platser.

Läget

Nära till det mesta - prova själv!

Området

Slakthusområdet

Slakthusområdet genomgår en enorm förändring. Området utvecklas till en urban stadsdel där mat och kultur får ta stor plats, samtidigt som den kulturhistoriska miljön varsamt bevaras och utvecklas. Atrium Ljungberg har fått förtroendet från Stockholms stad att utveckla stora delar av den nya stadsdelen.
Läs mer

Vad kul att du är intresserad!