Slakthusplan 3

Området Slakthusområdet
Area 881 kvm
Lokaltyp Kontor

Lokal inkluderande 28 kvm entresol i börssalen, 8 meter i takhöjd!

Liksom övrig bebyggelse i Slakthusområdet uppfördes Börshuset i en omsorgsfull men samtidigt återhållsam jugendstil och utgör en unik del i Sveriges industrihistoria. I ett perfekt kommunikationsläge i direkt närhet till tunnelbana och tvärbana finns här en unik chans att inrymma kontorets alla funktioner under ett tak. Ni har möjlighet att sätta er egen prägel på lokalerna och här finns en lokal på plan 2 om 881 kvm.

Omgivning

Genom att utveckla en plats som lever dygnet runt, med ett stort utbud av kultur och upplevelser, blir Slakthusområdet en attraktiv och trevlig stadsdel att besöka och arbeta i. Områdets historiska koppling till mat och mathantverk kommer fortsatt genomsyra platsen. Här blir det både fine dining och moderna street foodkoncept, men också mysiga caféer och barer.

Kommunikationer

Slakthusområdet ligger precis vid Globens tunnelbanestation, med promenadavstånd till Gullmarsplan. T-centralen når du på 10 minuter. 2030 får Slakthusområdet en egen tunnelbanestation, vilket kortar restiden ytterligare. Tvärbanans hållplats Globen ligger bara några minuters promenad från Slakthusområdet. Att cykla till Slakthusområdet är både miljösmart, lätt och smidigt. I området finns idag flera cykelparkeringar. Och fler kommer det att bli i framtiden. Närhet till genomfarts- och kringleder som till exempel södra länken samt E4/E20. Parkeringsmöjligheterna i området är goda.

Service

I takt med att Slakthusområdet utvecklas adderas allt fler pusselbitar till helheten. Utbudet av restauranger och barer kommer inom de närmsta åren utökas med flera nya handplockade koncept. Redan idag finns det väletablerade aktörer på plats såsom Restaurangakademiens gourmetkök och det lokala kafferosteriet Stockholm Roast, en självklar mötesplats för alla som arbetar i och besöker Slakthusområdet.

Planlösning

Från byggnadens huvudentré mot Hallvägen når man den generöst tilltagna, välkomnande vestibulen där bolag med stark karaktär kan sätta tonen redan i lobbyn. Entréhallen leder vidare in mot stora rum med generösa takhöjder. Här har lokalerna historiskt inrymt viktiga offentliga verksamheter som börssal, bank, och restaurang och stor vikt har lagts vid såväl materialval som finsnickeri.

Husets planering lämpar sig extra bra för publika till semipublika utrymmen i bottenplan med sociala ytor, väl tilltagna mötesrum såväl som arbetsplatser av semipublik karaktär. Uppåt i huset finns plats för moderna kontorsmöbleringar i rum med vackra detaljeringar och material, där de höga spröjsade fönstren ger en ljus och luftig karaktär och på de översta våningarna finns charmiga ytor med snedtak och takfönster. I källarplan, med god takhöjd, finns dessutom utrymmen som lämpar sig bra för kreativa produktionsytor och studios.

Läget

Nära till det mesta - prova själv!

Området

Slakthusområdet

Slakthusområdet kommer genomgå en enorm förändring fram till 2030. Området utvecklas till en urban stadsdel där mat och kultur får ta stor plats, samtidigt som den kulturhistoriska miljön varsamt bevaras och utvecklas. Atrium Ljungberg har fått förtroendet från Stockholms stad att utveckla stora delar av den nya stadsdelen.
Läs mer

Vad kul att du är intresserad!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vi kommer att lagra dina kontaktuppgifter för att kunna utföra din förfrågan. Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter finns här.