Östra Ågatan 85 | 600 Kvm - Atrium Ljungberg

Östra Ågatan 85

Området Uppsala city
Area 50 kvm - 600 kvm
Lokaltyp Kontor

Industriell karaktär med robust ärlighet

Tiden från när maskinerna stod på plats och industrin var i full blom gör sig tydligt påmind i denna rationella byggnad från tidigt 40-tal. Här finns plats för det lilla företaget som vill dela pentry med andra och det större bolaget som behöver ett helt våningsplan, gemensamt för alla är värdet i att vara en del av ett sammanhang.

I lokalen finns rum för mindre möten och enskilda samtal medan större mötesrum samnyttjas med grannarna i entréplan på Spegelkvarnen. Här får du även hjälp av receptionisten, använder något av konferensrummen eller fastnar i ett spontant möte. Här bjuds du från tid till annan på ny kunskap och inspiration genom föredrag och kulturella inslag. Det här är en plats där nya idéer väcks och framtida affärer uppstår. Tillträde 2026.

Omgivning

Kvarteret Ångqvarn sätts åter på kartan och blir en plats för pulserande stadsliv med kultur, restaurang och caféer. I direkt anslutning flyter Fyrisån med sitt fina promenadstråk, löpspår och utegym. Mitt emot Kvarteret Ångqvarn är Stadsträdgården med Parksnäckan och Uppsalas hemmaarena för Sirius fotboll och bandy.

Kommunikationer

Kontoret ligger i Uppsala Citys södra del. 10 min till centralstationen med täta buss- och tågförbindelser. Utanför dörren går Fyrisån med fina cykel och promenadstråk. I kvarteret parkerar du enkelt din cykel och i intilliggande kvarter kommer bilpool att finnas.

Service

Restaurang med tillhörande uteservering i entrén. I Spegelkvarnen bredvid finns reception med full service för våra hyresgäster. I kvarteren intill planeras för mer service och butiker.

Parkering

Möjlighet att hyra parkeringsplats i intilliggande fastighet.

Planlösning

Tiden från industrin gör sig påmind. Istället för att laga och slätstryka låter vi robustheten bestå och istället adderar funktioner och andra material för att nå hög standard och skapa ombonade ytor. Oputsade väggar eller synligt stål är naturliga inslag.

Övrigt

Ett stycke svensk industrihistoria med framgångsrikt entreprenörskap dröjer sig kvar och väcks åter till liv i Kvarteret Ångqvarn. Här finns kontor för ett innovativt och idérikt företagande. Det är en kreativ miljö som inspirerar till gemenskap och möjliggör för nya affärer. Om modernt, återbrukat och innovativt kan samsas i samma uttryck är det här platsen det syns på.

Läget

Nära till det mesta - prova själv!

Området

Uppsala city

Vi är mycket engagerade i Uppsalas utveckling, både i city och i Gränbystaden. I Uppsala city äger vi Forumkvarteret som varit en central del av Uppsalas stadskärna sedan 1953. Med de nya förvärven Mejeriet och Kvarteret Ångqvarn stärker vi vårt kontorserbjudande ytterligare.
Läs mer

Vad kul att du är intresserad!