södermalm

Själ och hjärta, mängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker. Och våra fina fastigheter - Glashuset och Sjömansinstitutet vid Slussen.
Själ och hjärta, mängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker. Och våra fina fastigheter - Glashuset och Sjömansinstitutet vid Slussen.
Vision

Glashuset vid Slussen och hjärtat av Medis

Södermalm är kanske den del av Stockholm som har mest liv och charm. Den gamla arbetarstadsdelen där alla håller på Hammarby är idag moderniserad, men mycket själ och hjärta finns kvar i kulturen på söder som manifesteras i historiska byggnader, Sjömansinstitutet Slussenmängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker. Våra kontorsfastigheter ligger i topplägen vid Slussen och på Medborgarplatsen.

På Medborgarplatsen äger vi Söderhallarna som vi planerar att rusta upp och utveckla för att skapa en mötesplats full av folkliv. Här ska det finnas klassisk saluhall, matmarknad, butiker inom mathantverk, ökat restaurangutbud samt biograf och andra kulturscener. Vi har också en kontorsbyggnad med eget lokalkontor där RFSU är en av hyresgästerna.

Vid Slussen äger vi en av Stockholms mest kända byggnader, det attraktiva Glashuset, beläget i vackrast tänkbara miljö precis vid Stockholms inlopp med hyresgäster som Telenor, Tengbom, Proventus, Wingårdhs arkitekter och TT. Vi äger även fastigheten intill, historiska Sjömansinstitutet, där de största hyresgästerna är Nordisk Film, Kontigo, Stockholms Internationella Handelsskola och Triggerfish.

I juni 2018 tecknades markanvisningsavtal med Stockholms stad om utvecklingen av Mälarterrassen vid Slussen. Markanvisningen omfattar cirka 6000 kvadratmeter BTA. Mälarterrassen ligger vid Södermalms torg och kajen ned mot Gamla stan. Här vill vi tillsammans med staden skapa en attraktiv och levande mötesplats och ge platsen ett rikt restaurang- och kulturinnehåll. 

Genom ett markanvisningsavtal vid Mälarterrassen ökar våra förutsättningar att skapa verksamheter som kompletterar och stärker varandra på en rad platser på Södermalm.

Kontakta oss