CURANTEN

Ett helt nytt hus med fokus på vård och hälsa.

Kommun: Nacka

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Handel 3 600
Kontor/Samhällsservice 8 100
Summa 11700
Investering (mkr)
510
Färdigställs
2020
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
33
Tillbaka
vision

Om- och tillbyggnad av tegelhusen vid Järnvägsgatan

Om- och tillbyggnadsprojektet Curanten vid Järnvägsgatan i Sickla startade under hösten 2017.

En ny stadsdel måste byggas på en hållbar grund. För oss innefattar hållbarhet även hälsan. Att få vård när du behöver, men också före och efter. När vi nu bygger Curanten, ett helt nytt hus med fokus på vård och hälsa, utgår vi från den övertygelsen. Här kommer du till exempel hitta såväl läkare, tandläkare, naprapater och sjukgymnaster som babysim, MVC och BVC. Avtal är tecknat med Sickla Hälsocenter som första aktör i huset och inflyttning påbörjas under slutet av 2020. 

I samma veva rustar vi upp Järnvägsgatan och ger rum för handel, servering och service. Alla med stark koppling till hälsa och välmående. Platsen där Curanten byggs är en del av Sickla historiska hjärta. Det var här AB Diesels Motorer drog igång sin verksamhet år 1898. Historien tar vi med oss, bland annat genom att återanvända ursprungsteglet. Hantverksbutikerna, har fått nya gemensamma lokaler i Monteringshallen, en öppen planlösning där ramverkstad, skinnhantverkare med flera både har produktion och försäljning.

Projektet Curanten omfattar totalt 11 700 kvadratmeter uthyrbar area, varav 8 100 kvadratmeter för vårdverksamhet och 3 600 kvadratmeter för handel. Inflyttning påbörjas 2020.

Fastigheten miljöcertifieras enligt Breeam.

Här får du senaste nytt om alla våra byggprojekt i Sickla

Kontakt