Tapetfabriken

I den gamla tapetfabriken i Sickla bygger för hotell - och/eller kontorsverksamhet. Byggnaden byggdes från början åt Kåbergs tapetfabrik 1906 och visionen är en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt.

Kommun: Nacka

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Kontor 2 500
Hotell 7 200
Summa 9700
Investering (mkr)
350
Färdigställs
2020
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
N/A
Tillbaka
vision

Tapetfabriken får nytt liv

I den såkallade Tapetfabriken, som idag är en kontorsfastighet, startade den prisbelönta tapettillverkaren Kåbergs tapettillverkning för över 100 år sedan. Kontorsfastigheten ska nu byggas om till 9 700 kvadratmeter hotell och kontor samt garage. I visionen att fortsätta utveckla Sickla till att bli en ännu mer levande stadsdel och vår hotellsatsning är en viktig del. Efterfrågan på hotell är också stor från flera av våra hyresgäster i området. 

Vid årsskiftet 2017/2018 tecknade vi avtal med Nordic Choice Hotels som kommer att öppna ett hotell med drygt 150 hotellrum och 2 000 kvadratmeter lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Genom att omvandla den tidigare slutna kontorsbyggnaden och skapa hotell, med öppen bottenvåning med mötesplatser och restaurang för allmänheten, tillför vi ytterligare stadskvaliteter till Sickla.

Hotellet invigs våren 2020och visionen är att skapa en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt. Tanken är att bygga vidare på Sicklas industriarv genom att behålla byggnadens tegelfasad men med en helt ny insida, samt att bygga på tre våningar i glas och stål. En ny mötesplats mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service.

Tillbyggnad beräknas kunna starta våren 2018 och projektet ryms inom gällande detaljplan. 

Tapetfabriken miljöcertifieras enligt Breeam.

Här får du senaste nytt om alla våra byggprojekt i Sickla

Kontakta oss