Ny modell framtagen för Funnys Äventyr – Malmös nya kulturhus för barn

Just nu pågår utvecklingen handelskvarteret Mobilia i Malmö i och med uppförandet av det nya Torghuset. I huset öppnar bland annat Nordisk Film en ny biograf och dessutom byggs 74 nya hyreslägenheter. I Torghuset kommer vi även att hitta Funnys Äventyr, Malmös nya kulturhus för barn. Bakom initiativet står Staffan Götestam, känd dramatiker och regissör, och en av grundarna av populära Junibacken i Stockholm.

– Malmö är verkligen en framtidstad där man satsar på barnen. Vi ska använda all vår kraft och kreativitet för att tillsammans med Atrium Ljungberg skapa en plats där barn kan utvecklas genom att leka, lära och läsa. Funnys Äventyr kommer även att bidra till Malmö som besöksdestination, säger Staffan Götestam.

Funnys Äventyr är en av de största kultursatsningarna för barn i Sverige. Här kommer barns lekande, läsande och lärande stå i fokus med barnboksgestalter som Pettson & Findus, Mumin, Alfons Åberg, Lasse-Maja och Halvdan Viking. Funnys Äventyr byggs på en cirka 3 000 kvadratmeter stor yta. Nu finns en modell framtagen över kulturhuset. Arbetet är i full gång och i oktober 2020 är det invigning.

- Om upplevelsen bara blir hälften så spännande som modellen kommer Funnys Äventyr att bli ett fantastiskt ställe. Kulturhuset är en viktig ingrediens i Mobilias utveckling till stad, säger Anders Murmark som är fastighetschef på Atrium Ljungberg.

Läs mer på: https://www.sydsvenskan.se/2019-11-24/malmos-nya-turistattraktion-tar-form-sa-ska-funnys-aventyr