Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild

Bas Barkarby

Utbildning, kontor, bostäder, kultur och service i den snabbt växande Barkarbystaden, västra Stockholms nya knutpunkt. 

Kommun: Järfälla

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Kontor 4 000
Övrigt 20 200
Summa 24200
Investering (mkr)
870
Färdigställs
2022
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
58
vision

Regional mötesplats och utbildningscenter

I Barkarbystaden, Järfälla skapar vi nu Bas Barkarby, ett multifunktionellt kvarter mitt i den växande stadsdelen, för lärande med inriktning mot naturvetenskap och teknik samt för kultur, idrott och näringsliv. Det blir en plats där människor, både studenter och företagare, studerar, arbetar, träffas och utvecklas tillsammans. Bas Barkarby kommer att ligga i direkt anslutning till västra Stockholms nya knutpunkt för tunnelbana, fjärrtåg, pendeltåg och bussar.

Den första etappen av Bas Barkarby omfattar cirka 25 000 kvm och byggstartades under det andra kvartalet 2019. Första inflyttning beräknas ske under det första kvartalet 2022 och hela huset beräknas vara färdigt sommaren 2022. Järfälla kommun kommer att hyra närmare 11 000 kvadratmeter för gymnasieutbildning, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet. 

Utöver detta kommer Bas Barkarby att innehålla kontor, restaurang och gym. I maj 2020 tecknades hyresavtal med Allians redovisning och i december 2020 tecknades avtal med restaurang- och konferenskoncernen Eatery om närmare 1 500 kvm. Lokalerna kommer att inrymma en restaurang som planeras vara öppen sju dagar i veckan, evenemangsytor och en separat elevrestaurang för gymnasieskolan. Under första kvartalet 2021 har tre nya hyresavtal tecknats, bland annat med Almakliniken. 

Under andra kvartalet 2021 har hyresavtal tecknats med Svea Education och Värmdö Tekniska Utbildningar, båda uthyrningarna är villkorade av Skolinspektionens godkännande, samt med ett huvudkontor för ett företag i inredningsbranschen. I prövning hos Skolinspektionen har Svea Education och Värmdö Tekniska Utbildningar fått avslag på sina ansökningar. Beslutet kommer att överklagas. Uthyrningsgraden uppgår i och med detta till 80 procent och vi ser ett fortsatt stort intresse för etablering av verksamheter i huset.

Läs mer på projektets egna hemsida basbarkarby.se

Läs mer om Bas Barkarby

Bas Barkarby erbjuder flera kontorsmöjligheter. Just nu kan du teckna avtal för kontor från 130 kvm upp till 3 000 kvm. Läs mer på basbarkarby.se.

kontakt