Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild

Life City

Life City - ett nytt centrum för affärsutveckling och service kopplat till vård och forskning.

Kommun: Stockholm

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Parkering 4 400
Kontor 27 500
Summa 31900
Investering (mkr)
1 680
Färdigställs
2022
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
110
vision

Med hjärta och hjärna formar vi dynamiska  mötesplatser

Mitt i Hagastaden, ovanpå E4:an, bygger vi Life City - ett nytt centrum för affärsutveckling och service. Visionen för Life City är en scen och en mötesplats för näringsliv och forskning, där företag får tillgång till all den dynamik och kompetens som nu samlas inom ett begränsat område.

Vår målsättning är att Life City blir den självklara mötesplatsen för alla som är verksamma i Hagastaden. I kvarteret utformar vi olika typer av arbetsmiljöer och nya former för arbete och möten. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för innovativa och dynamiska samarbeten.

Life City blir entrén och skyltfönstret för Hagastaden vid Skandinaviens mest visuella plats mitt mellan Solna och Stockholm där 200 000 människor passerar varje dag, 73 miljoner varje år. 

Största hyresgäst blir Academic Work som kommer att hyra drygt 12 000 kvm. Vi har under andra kvartalet tecknat avtal om 2 000 kvm med bioteknikföretaget 10x Genomics. Bolaget, som har huvudkontor i Kalifornien, driver sedan 2018 ett forskningscenter i Sverige och företagets produkter används av forskare i hela världen. Tidigare tecknades också avtal om 800 kvm med restaurangen K-märkt. Restaurangen och matkaféet kommer att komplettera konferens- och mötesverksamheten i huset och blir en viktig pusselbit i skapandet av en ny mötesplats i Hagastaden.

Produktionen löper på enligt plan och första inflyttning planeras ske under fjärde kvartalet 2021. Hela huset beräknas stå färdigt under våren 2022.

Finalist i Sweden Green Building Awards

När Sweden Green Building Awards delades ut för årets BREEAM-byggnad var Life City en av två finalister. Certifieringen BREEAM Excellent har även möjliggjort en grön finansiering genom Nordiska och Europeiska Investeringsbanken.

Här hittar du som verkar i området mer information om byggnationen.

projekt life city
projekt life city

3D-vy Life City

Vill du se hur vår spektakulära byggnad Life City kommer se ut innan den faktiskt är färdigbyggd? Upplev framtida Life City ur ett verklighetstroget 3D-perspektiv. Gå på gatorna i Hagastaden, mitt i det framväxande life science-klustret, vid Nya Karolinska precis invid Solnavägen.

kontakt