Hus 49

EGET HUS I HJÄRTAT AV SLAKTHUSOMRÅDET

Slakthusområdet är en plats i förändring. Här växer en ny stadsdel fram, där det gastronomiska arvet förs vidare i en ny, modern tappning. Där kvarteren fylls med kreativa arbetsplatser, dynamiska mötesplatser, hotell, bostäder, nya kulturarenor, lugna parker och livliga torg.

Hus 49: Stora Marknadshallen är en av de ursprungliga byggnaderna, som än idag står kvar i Slakthusområdet. Byggnaden renoveras nu med varsam hand för att inrymma ljusa kontor med industrikänsla. Klart för inflytt 2025.

Om Hus 49: Stora Marknadshallen

NYA KONTOR MED INDUSTRIHISTORISK KARAKTÄR

Hus 49: Stora Marknadshallen har en ikonisk arkitektur och nu skapas ljusa och flexibla miljöer med distinkt karaktär. De vackra gavelfönstren och de välvda taken ger rummen dess speciella atmosfär. Dubbel takhöjd i stora delar av huset skapar en enorm rymd samtidigt som det finns plats för både stora och små mötesrum.

Här har du som hyresgäst en unik möjlighet att flytta in i ett alldeles eget hus om totalt 3 400 kvm kontorsyta i hjärtat av Slakthusområdets historiska kvarter. Med lokalernas karaktärsrika identitet som kanvas finns rätt förutsättningar för att skapa ett kontor där företagets identitet, varumärke och medarbetare kan blomstra.

ETT HUS MED UNIK IDENTITET

Med husets ikoniska arkitektur som utgångspunkt, skapas ljus och flexibla miljöer med en industrihistorisk karaktär. Här har du som hyresgäst möjlighet att flytta in i ett alldeles eget hus i Slakthusområdets historiska kvarter. Hus 49: Stora Marknadshallen renoveras nu med varsam hand för att rymma moderna kontor med industrihistorisk karaktär. 

HUSETS HISTORIA

Hus 49: Stora Marknadshallen är ett av originalhusen från Slakthusområdets invigning i början av 1900-talet. Arkitekten Gustaf Wickman är bland annat känd för att ha varit med och formgett Berns salonger och Skånska gruvan på Djurgården. Stora Marknadshallen är liksom dessa välkända stockholmspärlor ritad i jugendstil, ett ovanligt val inom svensk industriell arkitektur.

Huset var ursprungligen en av områdets två marknadshallar och ligger precis intill Fållan - då en uppsamlingsplats för boskap, nu en plats som utvecklas till en av Slakthusområdets vackra parker. Byggnaden är blåklassad och bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden. Huset genomgår nu en varsam renovering för att lyfta fram dess unika karaktär i en modern kontorsmiljö.

Lediga lokaler

Fållan 3A | 3400 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Fållan 3A, 3400 kvm

Hus 49: Stora Marknadshallen renoveras nu med varsam hand för att inrymma ljusa kontor med industrikänsla. Klart för inflytt i början av 2025.

Om Slakthusområdet

PLATS FÖR KREATIVITET OCH INNOVATIONSKRAFT

Den bredd inom kreativitet och innovationskraft som Sverige förknippas med kommer ta stor plats i Slakthusområdet. Här samlas de främsta aktörerna inom framtidens branscher med tech, design och innovation i fokus. Sida vid sida finns plats för allt från start-ups till storbolag, där mixen gör Slakthusområdet till en miljö som främjar utveckling och hållbar tillväxt. Och med närhet till både hotell och talangboenden finns alla möjligheter för att växa på en global marknad.

MAT OCH KULTUR I EN LEVANDE STORSTADSMILJÖ

Genom att utveckla en plats som lever dygnet runt, med ett stort utbud av kultur och upplevelser, blir Slakthusområdet en attraktiv och trevlig stadsdel att besöka och arbeta i. Områdets historiska koppling till mat och mathantverk kommer fortsatt genomsyra platsen. Här blir det både fine dining och moderna street foodkoncept, men också mysiga caféer och barer. 

I GOTT SÄLLSKAP

I takt med att Slakthusområdet utvecklas adderas allt fler pusselbitar till helheten. Utbudet av restauranger och barer kommer inom de närmsta åren utökas med flera nya handplockade koncept. Redan idag finns det väletablerade aktörer på plats såsom Restaurangakademiens gourmetkök och det lokala kafferosteriet Stockholm Roast, en självklar mötesplats för alla som arbetar i och besöker Slakthusområdet.

Hitta hit

Slakthusområdet ligger precis vid Globens tunnelbanestation, med promenadavstånd till Gullmarsplan. T-centralen når du på 10 minuter. 2030 får Slakthusområdet en egen tunnelbanestation, vilket kortar restiden ytterligare.

Tvärbanans hållplats Globen ligger bara några minuters promenad från Slakthusområdet.

Att cykla till Slakthusområdet är både miljösmart, lätt och smidigt. I området finns idag flera cykelparkeringar. Och fler kommer det att bli i framtiden.

Närhet till genomfarts- och kringleder som till exempel södra länken samt E4/E20. Parkeringsmöjligheterna i området är goda.

Kontakta oss

Petter Klingofström
Leasing Manager Project
Kontakta mig

Jag vill bli kontaktad!

Generator: sketchtool 52.4 (67378) - http://www.bohemiancoding.com/sketch