Här förvandlas det historiska PV-palatset till Stockholms hetaste kontorshubb

Här förvandlas det historiska PV-palatset till Stockholms hetaste kontorshubb

På Hälsingegatan mitt i Stockholms nya urbana stadsdel står det tio våningar höga PV-palatset. Ett av Hagastadens mest tidlösa landmärken i årsmodell 1932. Men nu är det gamla bilpalatset inne för service och ska förvandlas till toppmoderna kontorslokaler med industrikaross. 2025 är det dags för inflytt. Följ med in i framtidens kontorsverkstad!

Från bilmeck till hypermodernt kontor

PV-palatset, eller Blästern 11 som det heter formellt, har fått sitt smeknamn från Volvo Personvagnar som huserade i byggnaden från starten 1932. I 30 år agerade huset bilverkstad där de olika bildelarna monterades ihop till färdiga bilar. En slags överklassens bilhandel där den som hade råd med personbil kunde gå runt och kika på de färdigmonterade Volvobilarna.

Huset har sedan byggts på i flera omgångar och under 1960-talet blev det huvudkontor åt den amerikanska fordonstillverkaren Caterpillar. Sedan flera årtionden är det Atrium Ljungberg som äger fastigheten och just nu pågår alltså ett gediget upprustningsprojekt. Totalt ska de tio våningsplanen förvandlas till 10 000 kvadratmeter kontorsyta.

Historiens vingslag kittlar i nacken

Varje våningsplan i PV-palatset bjuder på minnen från förr. Lokalerna är utsmyckade med ståtliga pelare, industriparkett, marmordetaljer och vackra industrifönster spröjsade med åtta rutor. Här kan du titta genom det handblåsta glaset och ut över bostadsområdet Röda bergen i Vasastan som en gång i tiden byggdes för Hagastadens fabriksarbetare. 

“Vi vill återberätta husets historia och hedra den gamla känslan av PV-palatset. Det gör vi bland annat genom att återbruka material som redan finns istället för att köpa nytt, och låta färgskalan gå tillbaka till det turkos-svarta som huset en gång hade.”

– Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg

Vad händer mer i Hagastaden?

Det bubblar för fullt i Hagastaden. Läs mer i vår broschyr om PV-palatset och framtidsplanerna för Hagastaden.

Läs mer i broschyren

“Vår tid är nu” fast i modern tappning

I kombination med att bevara byggnadens ursprungliga karaktär satsar Atrium Ljungberg samtidigt stort på att skapa en hypermodern kontorsbyggnad med kontorslokaler och ytor anpassade utifrån dagens – och framtidens – krav på en arbetsplats. 

Redan vid entrén kommer du att mötas av ett stort loungeområde som skapar en naturlig mötesplats och bidrar till ett levande entreplan. Där kommer även att finnas en restaurang i hörnläge som ska bidra med stämning till hela kvarteret. 

“Vi vill tillbaka till ‘Röda berget-tempot’ som rådde här under 1920- och 30-talet med ett konstant flöde av människor och liv i kvarteret. Som en modern version av serien ‘Vår tid är nu’.”

– Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg

Direktörsvåning á la Mad Men

På tionde våningen högst upp i det tegelröda bilpalatset kliver du rakt in i direktörsvåningen. Här satt direktören för bilverksamheten, Ernst S. Nilsson, och rullade sina cigarrer med blicken fäst över innerstadens takåsar. Våningen är idag K-märkt och bevarad i minsta detalj med samma teakinredning och enorma terrass som går 360-grader runt huset. 

“Vill man få en känsla av 1960-talets New York, Mad Men style, ska man välja direktörsvåningen. Det är som att kliva in i en interiör tidskapsel med oklanderlig design.”

– Alexander Yü, Leasing Manager på Atrium Ljungberg

Kreativ innergård och tre takterrasser med utsikt över staden

Fastigheten PV-palatset är utformad som en hästsko och inuti själva skon breder en av Hagastadens vackraste innergårdar ut sig. Tanken är att du som kontorsgäst ska kunna gå direkt från ditt skrivbord rakt in i blomsterprakten med pergola, vackra rabatter och kreativa arbetsstationer. Byggnaden har även tre takterrasser vilket gör att ditt företag kan ha en stor takterrass med utsikt över Stockholms skyline – som bara är er. 

“Förut gick det en ramp upp till vissa våningar där Volvobilarna kunde köras upp. Vi vill skapa ett liknande flöde i huset som i stället består av människor, möten och nya kreativa idéer.”

– Alexander Yü, Leasing Manager på Atrium Ljungberg

Sammanfattning: 9 anledningar att välja PV-palatset för ditt kontor

  1. Jobba från en kreativ och prunkande innergård. 
  2. Känn industrialismens vingslag (slipp trista konferensrum).
  3. Inspireras av landets hetaste startups och mest innovativa storbolag.
  4. Få en dos kultur på lunchen i Sthlm Art District.
  5. Dröm stort från direktörsvåning á la Mad Men.
  6. Promenera i grönområden som Hagaparken och Brunnsviken.
  7. Luncha som om du befann dig i ett avsnitt av Vår tid är nu.
  8. Jobba med blicken fäst över Röda bergens takåsar.
  9. Säg att du jobbar på ett palats (och det är sant).

Anmäl ditt intresse

Letar du efter nya kontorslokaler och vill befinna dig i hetluften där det händer? Då ska du boka in en visning av PV-palatset redan idag. Beräknat tillträde till sommaren 2025.