Dekorativa molnDekorativa moln
Dekorativa molnDekorativa moln

Hagastaden

Med utsikt mot världen

Hagastaden liknar inget annat. Det är en plats där världsledande innovatörer och förskola delar adress, där nyfikenheten är omättlig och känslan av att vara steget före alltid är nära till hands. En plats där kontinenten står för dörren. För det är viljan att upptäcka mer som ger Hagastaden dess konturer. Välkommen till Hagastaden - med utsikt mot världen.

Den ultraurbana stadsdelen

2030 står Hagastaden färdig. Men redan nu är känslan i och omkring Stockholms nya stadsdel olik allt annat. Här för den stora andelen internationella företag och storslagen arkitektur direkt tankarna till andra världsmetropoler. Och en ständig känsla av att världen står för dörren bidrar till att skapa en unik miljö med sin alldeles egen attityd, smak och identitet.

Dekorativ bild

Mitt emellan life och science

Hagastadens hjärta slår för liv, hälsa och innovation. Med Karolinska institutet och universitetssjukhuset som nav skapas här ett av världens främsta kluster för life science. Men jämte all forskning attraherar Hagastaden även en stor andel start-ups och andra kreativa verksamheter.

Dekorativ bild

Det finns inget som att möta våren i Hagastaden

Eller sommaren. Eller hösten. Eller vintern. Ja, i Hagastaden är grönskan ständigt närvarande och närheten till motion ett naturligt inslag i vardagen. Tillsammans erbjuder Norra Stationsparken och nationalstadsparken Hagaparken med Brunnsviken en uppsjö aktiviteter som tennis, utomhusgym, boule, kajak och sup.

Dekorativ bild
Dekorativ bild

Kontor

Fram till 2030 skapas 50 000 nya arbetsplatser i Hagastaden. Redan nu erbjuder vi på Atrium Ljungberg 80 000 kvm kontor och under de kommande åren adderas ytterligare 47 000 kvm. 

Läs mer
Dekorativ bild

Bostäder

Bostäder med internationell storstadskänsla. Stora fönsterpartier, stilren modern inredning men med ett varmt och inbjudande uttryck. Här bor du mitt i stan men med närhet till stråk och natur.

Läs mer

Kommunikationer

0
minuter till nya tunnelbanan trafikstart 2028
11
minuter till S:t Eriksplan till fots
10
minuter till Centralen med cykel
Läs mer

Hagastaden 2030

Dekorativ bild
Dekorativ bild

Då möter nu

Hagastaden är fullt av kontraster mellan då, nu och sen. Redan 1934 flyttade Apotekarnes mineralvatten AB in i kvarteret Blästern. Jämte Mineralvattenfabriken utgör PV-palatset ytterligare ett inslag av karaktäristisk funktionell industriarkitektur och i Östra Hagastaden blir nu de klassiska tullhusen från 1733 en del av ett nytt parktorg – Tullhusplatsen. Bellmans 64:e sång, Fjäriln vingad syns på Haga, är en hyllning till nationalstadsparken som låg honom så nära om hjärtat: Hagaparken.

Men bland de historiska byggnaderna växer nu en ny stadsdel fram. Tack vare 50 000 arbetsplatser, 6 000 bostäder och minst lika många internationella influenser kommer Hagastaden fortsätta bubbla långt in i framtiden.