Dekorativa molnDekorativa moln
Dekorativa molnDekorativa moln

Hagastaden

Att det bubblar i Hagastaden är sen gammalt

Redan 1934 flyttade Apotekarnes Mineralvatten AB in i det industrihistoriska kvarteret Blästern i Hagastaden. Idag rymmer Mineralvattenfabriken tillsammans med PV-palatset och den gamla Industricentralen moderna kontor i karaktäristisk industriarkitektur. Kvarteret utgör idag ett industrihistoriskt hjärta i Hagastaden, en stadsdel som nu utvecklas med tusentals nya arbetsplatser och bostäder, för att fortsätta bubbla långt in i framtiden.

Vasastans tegel möter Stockholms nya skyline

Hagastadens industrihistoriska hjärta ligger vägg i vägg med skyskrapor och en karaktärsistik skyline. Känslan i och omkring Stockholms nya stadsdel, som smälter ihop med Vasastan, skapar en känsla helt olik allt annat. Här för den stora andelen internationella företag och storslagen arkitektur direkt tankarna till andra världsmetropoler, med en alldeles egen attityd, smak och identitet.

Dekorativ bild

En hub för framtidens företagande

Hagastadens hjärta slår för liv, hälsa och innovation. Med Karolinska institutet och universitetssjukhuset som nav skapas här ett av världens främsta kluster för life science. Men jämte all forskning attraherar Hagastaden även en stor andel start-ups och andra kreativa verksamheter.

Dekorativ bild

Welcome to the upper west side

Hagastaden är inte bara hem åt skyskrapor, internationella företag och ett av världens främsta universitetssjukhus. Här bor även den där speciella känslan av riktig storstad. Runt hörnet finner du, utöver en uppsjö restauranger, butiker och caféer, även många av Stockholms främsta konstgallerier — Stockholm Gallery District — och ett av Stockholms mest ambitiösa designhotell, Blique by Nobis.

Dekorativ bild

Från urbana takgym till Hagaparken

I Hagastaden är grönskan ständigt närvarande och närheten till motion ett naturligt inslag i vardagen. I hjärtat av Hagastaden utvecklas Stockholms största parkprojekt – Norra Stationsparken. Tillsammans med nationalstadsparken Hagaparken och Brunnsviken en uppsjö aktiviteter som tennis, utomhusgym, boule, kajak och sup. För den mer urbant lagda finns flera gym i kvarteren, med bland annat en löparbana och utegym på tak.

Dekorativ bild
Dekorativ bild

Kontor

Fram till 2030 skapas 50 000 nya arbetsplatser i Hagastaden. Redan nu erbjuder vi på Atrium Ljungberg 100 000 kvm kontor och under de kommande åren adderas ytterligare 47 000 kvm. 

Läs mer
Dekorativ bild

Bostäder

Bostäder med internationell storstadskänsla. Stora fönsterpartier, stilren modern inredning men med ett varmt och inbjudande uttryck. Här bor du mitt i stan men med närhet till stråk och natur.

Läs mer

Kommunikationer

0
minuter till nya tunnelbanan trafikstart 2028
11
minuter till S:t Eriksplan till fots
10
minuter till Centralen med cykel
Läs mer

Hagastaden 2030

Dekorativ bild
Dekorativ bild

Med utsikt mot världen

Hagastaden liknar inget annat. Det är en plats där världsledande innovatörer och förskola delar adress, där nyfikenheten är omättlig och känslan av att vara steget före alltid är nära till hands. En plats där kontinenten står för dörren. För det är viljan att upptäcka mer som ger Hagastaden dess konturer. Välkommen till Hagastaden - med utsikt mot världen.