Takgym och innergårdar får dina medarbetare att må bra i Hagastaden

Takgym och innergårdar får dina medarbetare att må bra i Hagastaden

Med bara några minuter till Hagaparken och en helt egen ny stadspark på väg är Hagastaden snart Stockholms innerstads grönaste stadsdel. Här kryllar det av utegym, takgym, kajakuthyrning och frodiga innergårdar. Läs mer om varför Hagastaden får dina medarbetare att må bättre!

Naturens närhet ger effektivare medarbetare

Att placera kontorsbyggnader nära naturområden eller bygga in grönskan i kontoret, så kallad biofilisk inredningsarkitektur, blir allt vanligare runt om i världen. Studier visar på hälsofrämjande effekter som sänkta kortisolvärden, ökad koncentration och förstärkt immunförsvar – men även ökad effektivitet – för den som jobbar nära naturen. Faktum är att det räcker med att vi tror att vi befinner oss i naturen eller känner en närhet till den för att effekten ska börja märkas.

“Forskning inom miljöpsykologi visar att närhet till natur minskar stress, ökar den empatiska förmågan, samarbetsviljan och välbefinnandet samt ger bättre hälsa.”

– Ur rapporten Hybriduniversum

“En plats där sinnena får dansa”

Det är inte bara naturens närhet som får dina medarbetare att må och prestera bättre. Alla sinnen behöver stimuleras på kontoret. ”Åtgärder som stimulerar syn, hörsel, doft, beröring och smak kan öka prestation” konstaterar psykologiprofessorn Charles Spence från Oxford University som forskat på just detta.blandad arkitektur i hagstadenTrots att Hagastaden är en helt ny stadsdel som skapats på bara några år har platsens historia och identitet bevarats. Roströda tegelbyggnader skvallrar om förra sekelskiftets industrialisering och ger karaktär till platsen – i kombination med den supermoderna skyline som håller på att ta plats. Just kontrasterna bidrar till en mer lustfylld arbetsmiljö.

“Vacker arkitektur och kontraster mellan byggnader ger en mer inspirerande och harmonisk plats. En plats där sinnena får dansa.” 

– Catarina Lennartsson, Leasing Manager från Atrium Ljungberg.

Parkpromenad, takträning och mängder av gym

Möjligheterna till walk and talk, lunchträning eller havsnära teamaktivitet är många i Hagastaden. På bara ett par minuter är du i Hagaparken och kan promenera bland paviljonger, tempel och slott – eller hyra en kajak och glida ut i tystnad genom Brunnsviken.Brunnsviken intill Hagastaden
Brunnsviken ligger en kort promenad från Hagastaden. Foto: Atrium Ljungberg

Den som gillar att träna på lunchen behöver inte gå långt. I Hagastaden finns totalt 25 olika gym, från utegym till de vanliga kedjorna som Friskis & Svettis och Sats – som dessutom erbjuder utomhusgym på taket med utsikt över taknockarna.


Visionsbild över Norra Stationsparken. Illustration: Stockholms stad

År 2029 planeras den nya stadsdelsparken, Norra stationsparken, stå klar med totalt 18 000 kvadratmeter grönska mitt i Hagastaden. Den kommer att binda samman grönområden som Bellevueparken och Hagaparken med cykelvägar vilket gör det enkelt att ta cykeln till jobbet. När 1 000 tjänstemän fick frågan om vad som skulle styra deras val av arbetsplats om ett nytt jobb blev aktuellt, svarade 37% just möjligheten att kunna cykla till jobbet. graf som visar att cykelavstånd är en viktig parameter vid val av nytt kontorLäs fler insikter i rapporten Hybriduniversum

Kreativa innergårdar

Pandemin gjorde att allt fler efterfrågade möjligheten till arbetsplatser utomhus och därför pågår ett arbete med att omvandla Hagastadens innergårdar till kreativa arbetsplatser. Där kommer det att finnas träbänkar, inbyggda laddstationer och pergola-liknande skydd mot solen samt blommor och blad förstås. Innergårdarna kommer även att vara bokningsbara för aw och mingel.

59% uppger att utbyten av idéer genom spontana, stimulerande möten är något man saknar när man inte är på kontoret.

Källa: Hybriduniversum.

“Vi vill bidra till en levande och grön utemiljö där våra kontorshyresgäster kan interagera med varandra. En plats där människor kan mötas. Det är alltid vår vision i våra satsningar.” 

– Catarina Lennartsson, Leasing Manager från Atrium Ljungberg.

Innergård i Hagastaden

Vill du veta mer om vad som händer i Hagastaden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om nya restauranger, hemliga inbjudningar och lediga kontor.

Du kan även ladda ner vår broschyr för att få en helhetsbild av utvecklingen i området och Atrium Ljungbergs bestånd och framtida projekt.