Meet Hagastaden

Meet Hagastaden

Meet Hagastaden är den perfekta platsen för dig som vill bredda ditt professionella nätverk, gillar framtidsspaningar och vill generera fler affärer för din verksamhet. Här träffas olika branscher och professioner, med innovation och utveckling för ögonen. Fokus ligger på erfarenhetsutbyte och möjligheten att knyta kontakt med andra företag i Hagastaden.

Våra träffar har olika karaktär; frukostseminarier, after works och runda bordssamtal. Något de alltid innehåller är något gott att äta och dricka, avslappnade diskussioner och nya möjligheter att skapa relationer och samarbeten mellan medlemmarna i nätverket.

Ny nätverksträff den 30 maj!

Elektrifieringen av bilarna på våra vägar har gått fortare än vad många förutspådde, även om slopad klimatbonus och reduktionsplikt kortsiktigt har bromsat in övergången till fossilfria vägtransporter. Välkommen till NIO! 

När:

Onsdag 30/5 2024 kl 8.30

8.00 Frukostmingel
8.30 Framtidsspaning från NIO
Från 10.00 Förbokad provkörning

Var:

Hudiksvallsgatan 8, 113 30 Stockholm, våning 7

Anmäl dig här
Dekorativ bild

29/11: Tengbom

Tengbom är ett välrenommerat arkitektkontor som grundades år 1906 av Ivar Tengbom. Vi har nyligen utformat ombyggnad och inredning till vårt nya kontor i en gammal mineralvattenfabrik. Regionchef och partner Mark Humphreys, gestaltningsledare Nadia Tolstoy och arkitekt Katya Högberg från Tengbom välkomnade Meet Hagastaden den 29 november. 

Dekorativ bild

26/10: Stockholm Science City om rörelse på arbetsplatsen

Den 26 oktober genomfördes Meet Hagastaden i samarbete med Stockholm Science City på Life City i Hagastaden. 

Ett hälsosamt innovationsdistrikt som främjar goda levnadsvanor, hur ser det ut och hur når vi dit? I Hagastaden samlas idag över 140 företag inom life science, tre universitet, två sjukhus och allt fler restauranger och mötesplatser. Men hur främjar vi hälsan då för alla som arbetar och rör sig i Hagastaden? Hur designar vi ett samhälle som välkomnar hälsosamma levnadsvanor som mer fysisk aktivitet och att ”nudga” människor till mer hälsosamma levnadsvanor? 

Stiftelsen Stockholm Science City uppdaterade med färska siffror över Hagastaden idag, bland annat om hur många som arbetar med life science i distriktet. Med evidens om vad som faktiskt fungerar berättade Daniel Berglind, docent inom folkhälsovetenskap om vad som krävs av arbetsplatsen och samhället.

Dekorativ bild

7/6 2023: Bang Agency om Hagastaden som ett varumärke

Den 7 juni genomfördes Meet Hagastaden i samarbete med Bang Agency.

Vad finns det för likheter mellan en stad i förändring som Hagastaden och varumärken som Försvarsmakten, Dom Perignon och Storytel? Jo, samtliga bär på berättelser som på olika sätt ska engagera. I en tid när människor scrollar 90 meter om dagen i telefonen och undviker det vi betraktar som ”reklam”, så behövs andra sätt att jobba och kanske andra sätt att se på kommunikation.

En frukostträff där Lars Andersson, kreativ chef på BANG Agency, delade med sig av sina tankar kring varumärken och storytelling, samt visade exempel från olika branscher/världar som för människor samman. Dessutom visades det en del spaningar på några av de trender och rörelser som är aktuella just nu.

Dekorativ bild

29/3 2023: BAU presenterar Hagastaden i rörelse

Den 29 mars genomfördes Meet Hagastaden i samarbete med arkitektbyrån BAU.

Genom AI analyserar BAU vår närmiljö och förklarar med arkitektens röst vad som blir till magin i en plats. Industriområdet från förra sekelskiftet med dess arbetarbostäder, tillsammans institutionsområdet som riksintresse för medicinsk forskning, ger platsen historia och egen identitet. I skärningspunkten mellan två kommuner skapas ny stad – en plats för early adopters, återbrukare och life science. Med spaningar om vad som är attraktivt berättar BAU hur hållbara mötesplatser ger plats för ett utvecklat stadsliv i mänsklig skala.

Dekorativ bild

Vill du vara med? Hör av dig!

Dekorativ bild
Catarina Lennartsson
Leasing Manager
Dekorativ bild
Alexander Yü
Leasing Manager

Gå med i vårt nätverk!

Fyll i formuläret här under så bjuds du in till framtida nätverksträffar!