“Stockholms Brooklyn” i Hagastaden – kvarterskrogar, takbarer och Michelinstjärna
“Stockholms Brooklyn” i Hagastaden – kvarterskrogar, takbarer och Michelinstjärna
Brooklyn i New York, Northern Quarter i Manchester – och nu även Hagastaden. Stockholms nya stadsdel har gått från att vara en doldis till att bli en hotspot för landets hetaste företag. Det har samtidigt samlat allt från kvarterskrogar och takbarer till Michelinkrog och designhotell. Läs mer om vad det är som ger Hagastaden sin internationella storstadskänsla!
Det bubblar i Hagastaden
Utvecklingen av Hagastaden har gått i ett rasande tempo. På bara några år har stadsdelen gått från att vara helt okänd till att bli Sveriges hetaste hub för företag och startups inom framförallt tech och life science. Drygt halva stadsdelen är färdigutvecklad, men arbetet kommer fortsätta fram till år 2030.
“Hagastaden har skapats på bara sju år, det är därför så få känner till stadsdelen. Men det bubblar redan för fullt här! Vill man vara med och skriva Hagastadens historia är det idag man ska agera – snart är det försent!”
– Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.
Stockholm har fått ett eget Brooklyn
Råa industribyggnader i rostrött industritegel från 1930-talet samsas med hypermodern arkitektur som sträcker sig upp mot himlen. Likheterna mellan Hagastaden och moderna industristäder som Manchester och New York är tydliga redan vid första anblick. Stadsdelen har i och med sin mix av historiska och nya byggnader redan blivit unik för huvudstaden.
“I Hagastaden ska inte allt se likadant ut. Vi har velat skapa ett område som tillåter olikheter. Just därför passar området extra bra för innovativa företag som vill utmana och utveckla varandra.”
– Emelie Madarasz, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.
För att inte bidra med ännu ett kontorsområde som gapar öde när arbetsdagen tagit slut, blandas kontorsbyggnader med bostadshus i Hagastaden. Syftet är att bevara platsens karaktär och identitet och skapa en levande stadsdel som förädlar staden. Området har till exempel ett eget Gallery District som samlar Stockholms främsta gallerier inom modern konst.
“Det finns en kreativ vibe som ger just den rätta New York-känslan. Här kan vi enkelt hjälpa företag att förverkliga sina drömmar om ett drömkontor.”
– Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.
Affärslunch, arbetsfika och aw-takbar på promenadavstånd
Rent geografiskt tillhör Hagastaden Stockholms innerstad – men med betydligt bättre prisnivå. Här kryllar det redan nu av kaféer, kvarterskrogar och trendiga takbarer. Inom fem minuters promenadavstånd från kontoret har du minst femtio restauranger och kaféer, dessutom med Vasastan runt hörnet.
Den som vill jobbfika har Sveriges äldsta café, Vetekatten, inom promenadavstånd medan K-märkt – även kallad “Sveriges mest hållbara krog” – ligger mitt inne i kontorshubben Life City. Den nyöppnade kvarterskrogen Rummel drivs av krögarduon Robin Moderato och Christopher Ellertsson och lovar både europeiska influenser och cocktailbar medan områdets stjärna, Michelinkrogen Etoile, passar dig som verkligen vill fira.
Takbaren Arc med utsikt över Stockholm. Foto: Blique by Nobis
Takbaren Arc, högst upp i designhotellet Blique by Nobis, har prisats som en av världens tio bästa nykomlingar och bjuder på aw-drinkar i trendig miljö med utsikt. I områdets andra fyrstjärniga hotell, Elite Hotel Carolina Tower, hittar du restaurang Haga Bottega med en bastu på toppen där du blickar ut över stadslandskapet. Är det dags för aw med stil? Då promenerar du bort till Cane Rum Society som har Skandinaviens största rombibliotek.
Kontorshyresgäster i Hagastaden kan även gå med i nätverket Meet Hagastaden som vill öka möjligheterna att mötas och utbyta idéer under avslappnade former. Nätverket ordnar bland annat frukostseminarier, after works och runda bords-samtal.
Vill du veta mer om vad som bubblar i Hagastaden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om nya restauranger, hemliga inbjudningar och lediga kontor. Du kan även ladda ner vår broschyr för att få en helhetsbild av utvecklingen i området och Atrium Ljungbergs bestånd och framtida projekt.