hus1

Hus 1 Börshuset

VID PORTEN TILL EN PLATS I FÖRÄNDRING

I Slakthusområdet växer en ny stadsdel fram. Här fylls kvarteren med kreativa arbetsplatser, hotell, bostäder, nya kulturarenor, lugna parker och livliga torg. Här förs det gastronomiska arvet vidare i en ny modern tappning, när nya årsringar läggs till en historisk plats.

Intill den ikoniska skylten vid entrén till Slakthusområdet tronar Hus 01: Börshuset, en av Slakthusområdets mest prominenta byggnader. Redan från start gavs byggnaden en speciell omsorg och detaljering i sin gestaltning, allt för att tydligt markera särprägel gentemot Slakthusområdets marknadshallar och slakteribyggnader.

Hus 01: Börshuset renoveras nu med varsam hand för att inrymma moderna kontor. Huset planeras stå klart för inflyttning i början av 2024.

Anmäl intresse

OM HUS 01: BÖRSHUSET

EN AV SLAKTHUSOMRÅDETS MEST FRAMTRÄDANDE BYGGNADER

Den imponerande byggnaden har under sin hundraåriga historia haft en mängd roller och inrymt såväl börs- och auktionssalar, bank och restaurang som hotell och telegrafstation. Och självklart även kontor och arbetsplatser.

Husets placerades utanför det egentliga Slakthusområdets gräns, i den så kallade förgården, invid huvudentrén. Både den ståtliga byggnaden och den omkringliggande parkmiljön var representativt utformade med en placering väl synlig längs Palmfeltsvägen.

Invändigt finns en mängd arkitektoniska inslag som utrycker det tidiga 1900-talets stilideal. Det återspeglas främst i material såsom natursten, smide och trä men även i fast inredning såsom smygpaneler, bremervalv, de karaktäristiska oxögonfönsterna och ursprungliga fönster- och dörrsnickerier. Tillsammans utgör den omsorgsfulla detaljeringen karaktärsskapande inslag och vittnar om husets proveniens.

EGET HUS VID ENTRÉN TILL SLAKTHUSOMRÅDET

I Börshuset har du möjlighet att som ensam hyresgäst flytta in i en av områdets mest ståndsmässiga byggnader. Här välkomnas både medarbetare, kunder och gäster i en entré med wowkänsla och till vackra lokaler som utstrålar såväl charm som elegans. I ett perfekt kommunikationsläge i direkt närhet till tunnelbana och tvärbana finns här en unik chans att inrymma kontorets alla funktioner under ett tak, och dessutom ha fördelen att kunna profilera ett alldeles eget hus. Ni har möjlighet att sätta er egen prägel på lokalerna och förfoga över hela huset omfattande 2500 kvm kontorsyta. Huset kan även delas upp i separata lokaler på respektive våningsplan.

LJUSA INTERIÖRER MED HÖG DETALJRIKEDOM

Från byggnadens huvudentré mot Hallvägen når man den generöst tilltagna, välkomnande vestibulen där bolag med stark karaktär kan sätta tonen redan i lobbyn. Entréhallen leder vidare in mot stora rum med generösa takhöjder. Här har lokalerna historiskt inrymt viktiga offentliga verksamheter som börssal, bank, och restaurang och stor vikt har lagts vid såväl materialval som finsnickeri.

Husets planering lämpar sig extra bra för publika till semipublika utrymmen i bottenplan med sociala ytor, väl tilltagna mötesrum såväl som arbetsplatser av semipublik karaktär. Uppåt i huset finns plats för moderna kontorsmöbleringar i rum med vackra detaljeringar och material, där de höga spröjsade fönstren ger en ljus och luftig karaktär och på de översta våningarna finns charmiga ytor med snedtak och takfönster. I källarplan, med god takhöjd, finns dessutom utrymmen som lämpar sig bra för kreativa produktionsytor och studios.

EN DEL AV SVENSK INDUSTRIHISTORIA

Hus 1: Börshuset ritades av arkitekt Gustaf Wickman. Gustaf Wickman föddes i Göteborg och utbildade sig vid Chalmers och Konstakademin varefter han studerade i Frankrike och Tyskland. Han spenderade även en längre tid i Chicago, där han hämtade influenser som tydligt återspeglas i hans arkitektur. Liksom övrig bebyggelse i Slakthusområdet uppfördes Börshuset i en omsorgsfull men samtidigt återhållsam jugendstil och utgör en unik del i Sveriges industrihistoria.

OM SLAKTHUSOMRÅDET

PLATS FÖR KREATIVITET OCH INNOVATIONSKRAFT

Den bredd inom kreativitet och innovationskraft som Sverige förknippas med kommer ta stor plats i Slakthusområdet. Här samlas de främsta aktörerna inom framtidens branscher med tech, design och innovation i fokus. Sida vid sida finns plats för allt från start-ups till storbolag, där mixen gör Slakthusområdet till en miljö som främjar utveckling och hållbar tillväxt. Och med närhet till både hotell och talangboenden finns alla möjligheter för att växa på en global marknad.

Läs mer om Slakthusområdet

MAT OCH KULTUR I EN LEVANDE STORSTADSMILJÖ

Genom att utveckla en plats som lever dygnet runt, med ett stort utbud av kultur och upplevelser, blir Slakthusområdet en attraktiv och trevlig stadsdel att besöka och arbeta i. Områdets historiska koppling till mat och mathantverk kommer fortsatt genomsyra platsen. Här blir det både fine dining och moderna street foodkoncept, men också mysiga caféer och barer. 

Läs mer om Slakthusområdet

I GOTT SÄLLSKAP

I takt med att Slakthusområdet utvecklas adderas allt fler pusselbitar till helheten. Utbudet av restauranger och barer kommer inom de närmsta åren utökas med flera nya handplockade koncept. Redan idag finns det väletablerade aktörer på plats såsom Restaurangakademiens gourmetkök och det lokala kafferosteriet Stockholm Roast, en självklar mötesplats för alla som arbetar i och besöker Slakthusområdet.

Läs mer om Slakthusområdet

HITTA HIT

Slakthusområdet ligger precis vid Globens tunnelbanestation, med promenadavstånd till Gullmarsplan. T-centralen når du på 10 minuter. 2030 får Slakthusområdet en egen tunnelbanestation, vilket kortar restiden ytterligare.

Tvärbanans hållplats Globen ligger bara några minuters promenad från Slakthusområdet.

Att cykla till Slakthusområdet är både miljösmart, lätt och smidigt. I området finns idag flera cykelparkeringar. Och fler kommer det att bli i framtiden.

Närhet till genomfarts- och kringleder som till exempel södra länken samt E4/E20. Parkeringsmöjligheterna i området är goda.

KONTAKTA OSS

Petter Klingofström
Leasing Manager
Kontakta mig

Jag vill bli kontaktad!