Katarinahuset

Stockholms nya affärsmässiga hjärta

Välkommen till ikoniska Katarinahuset som med sin hiss står som en stolt nod mellan Slussen och Mosebacke. Här utvecklar Atrium Ljungberg moderna och genomtänkta kontor med historiska detaljer. Nya Slussen får en helt ny galleria, restauranger med härliga uteserveringar, promenadstråk längs vattnet och all tänkbar service. Och Stockholms bästa utsikt har du både från kontoren, takterrassen och kajstråket.

Katarinahuset

Skräddarsytt och flexibelt

Katarinahuset renoveras för företag som söker moderna kontor med genomtänkta och hållbara lösningar. Här finns stor möjlighet att påverka planlösning och design för att på bästa sätt stärka ditt eget varumärke. Vi erbjuder tre färdiga inredningskoncept, framtagna av våra arkitekter. Vårt serviceerbjudande XTRA2 hjälper er i processen. Kontoren har en storslagen utsikt och huset erbjuder även en unik skyltmöjlighet som syns från stora delar av Stockholms innerstad. I Katarinahuset får du även snabb och nära förvaltning genom Atrium Ljungbergs egen personal.

Nya slussen

Slussen är Sveriges näst största trafikknutpunkt. Här sammanstrålar hela Storstockholm i två tunnelbanelinjer, ett sextiotal busslinjer, Saltsjöbanan och färjetrafik.

Få platser kan erbjuda storstadens sociala brus och samtidigt ha vyerna av Mälarens inlopp med Djurgården och Gamla Stan som fond. Det är en pulserande, kulturell och affärsmässig mötesplats och en kommande matdestination. Det blir ett utbud som passar både affärslunchen och representationsmiddagen. Bryt av arbetsdagen med en walk-and-talk längs kajkanten eller på en takterrass.

 

Bygginformation Katarinahuset

Läs mer om stadens arbete med Slussen

Hållbarhet

I samband med renoveringen av Katarinahuset har vi prioriterat att behålla allt värdefullt, återbruka det som går och hitta hållbara lösningar för framtiden. Ombyggnaden hållbarhetscertifieras med BREEAM Very good. Smidig kollektivtrafik finns några steg bort och vår cykellounge skapar förutsättningar för miljövänligt resande.

Livsmiljö

När Slussens renovering är klar göms huvuddelen av bussar och biltrafik under mark. Längs med vattnet kan du koppla av och få energi i områdets parker, bryggor, promenadstråk och takterrasser. Katarinahuset står som en central mittpunkt i det konst- och kulturstråk som sträcker sig mellan Hornsgatspuckelns gallerier i väst till Fotografiska i öst. 

Service

Slussen blir en modern, pulserande mötesplats som erbjuder en stor bredd av restaurangkoncept och service. Katarinahusets hyresgäster har tillgång till hotell, restaurang och takterrass i huset. En galleria med ett femtiotal butiker kopplar ihop Katarinahuset med bussar och tunnelbana, så att du kommer torrskodd dit du vill. 

Från 1909 till idag

Ett hus i tiden

Katarinahuset är en spännande byggnad med flera tydliga årsringar. De äldsta delarna av huset ritades 1909 av arkitekten Gustav Wickman och blev kontor för kooperationen, den putsade fasaden syns fortfarande mot Katarinavägen. Ett kontor med vackra ekpaneler renoveras varsamt för att återfå sin glans.

I mitten av 30-talet byggdes Katarinahuset om och blev större, efter ritningar av Eskil Sundahl och Olof Thunström. Fasaden ut mot Stadsgården kläddes i ljus marmor och gångbron från Katarinahissen blev en del av huset. Huset och hela kvarteret har en mycket intressant historia där olika epoker och trender i byggstilar syns som tydliga årsringar. Nu adderar vi en ny årsring till Katarinahuset.

Fantastiska kommunikationer

Här sammanstrålar hela Storstockholm i två tunnelbanelinjer, ett sextiotal busslinjer, Saltsjöbanan och färjetrafik. Kommunikationerna fungerar utmärkt redan idag och kommer att bli ännu bättre när busserminalen i Katarinaberget är klar. Katarinahuset har direktaccess till de flesta.

Dekorativ bild

T-bana

Tunnelbanans gröna och röda linje möts vid Slussen och förlängningen av blå linje mot Nacka kommer ha en station vid Stigbergsparken.

Dekorativ bild

Buss

Ett sextiotal bussar från stora delar av Stockholm, Nacka och Värmdö stannar här och med ett byte når du stora delar av regionen.

Dekorativ bild

Båt

Färjetrafik går till Slussen från Waxholm, Lidingö, Nacka och Djurgården. Här får du också med cykeln.

Dekorativ bild

Flyg

Arlanda är bara en halvtimme bort med tunnelbanan och Arlanda Express.

Dekorativ bild

Cykel/ Gående

Katarinahuset ligger på promenadavstånd till hela stan och sammanlänkar bra cykelleder från hela Storstockholm. Huset har en egen cykellounge med omklädningsrum, duschar och service.

Dekorativ bild

Tåg

Saltsjöbanan ligger i direkt anslutning till Slussen. Centralstation med pendel- och regionaltåg nås på 5 min med T-bana.

korta Fakta

Kommun Stockholm
Byggnadsår 1912 och 1936
Renoveringsår 2023
Tillgänglig area Totalt cirka 18 000 kvm kontor
Tillträde

Q1 -Q2 2023

Cykelparkering Parkering med servicestation samt omklädningsrum med dusch
Garage Ja, i grannfastigheten Glashuset
Miljöcertifiering BREEAM Very good
Uppkoppling Fiber
Dimensionerade personlast 10-12 kvm per person

Lediga lokaler

Kontor
Dekorativ bild

Katarinavägen 7 | 296 Kvm

Unikt kontor med egen entré och vy över Riddarfjärden, mitt i Stockholms nya affärsmässiga hjärta.

Kontor
Dekorativ bild

Katarinavägen 9 | 898 Kvm

Kontor med showroomsmöjlighet och egen entré, mitt i Stockholms nya affärsmässiga hjärta.

Kontor
Dekorativ bild

Stadsgården 6 | 547 Kvm

Kontor med utsikt över både Södermalmstorg och Riddarfjärden, mitt i Stockholms nya affärsmässiga hjärta.

Kontor
Dekorativ bild

Stadsgården 12 | 485 Kvm

Nytt kontor där hela personalen arbetar med magisk vy över Riddarfjärden, mitt i Stockholms nya affärsmässiga hjärta.

Vill du veta mer?

Camilla Waxin
Office Leasing Manager

070-383 72 88
Camilla.Waxin@al.se

 

Karin Barck-Holst
Affärsutvecklare

072-092 09 42
Karin.Barck-Holst@al.se

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.