Glashuset

Välkommen till en av Stockholms mest kända kontorsbyggnader. Med en helt unik utsikt över Stockholm in ett av stadens bästa lägen. Här finns ett brett utbud av mat, kultur, nöje, service och kommunikationer.

Stockholms vackraste utsikt

Glashuset invigdes som ett modernistiskt underverk med idén att alla arbetsplatser i huset ska ha tillgång till den fantastiska utsikten över Mälarens inlopp. Arkitekten Jan Lundings nytänkande idé var att det inte skulle finnas några väggar som skymmer utsikten från de inre ytorna och lösningen blev fantastisk. Glashuset präglas av modern arkitektur med generösa fönsterpartier och väl tilltagna takhöjder. Huset erbjuder även en unik skyltmöjlighet som syns från stora delar av Stockholms innerstad.

Stort utbud av mat, kultur och service

Runt Glashuset i Slussen finns flertalet restauranger och barer för alla tillfällen och smaker med bl.a. Gondolen, Freya, Fiche Fenix, Holy Greens och Fotografiska. 2024 öppnar även Katarinahusets tak med fler verksamheter och en ny restaurang i markplan. Götgatsbacken erbjuder idag ett rikt serviceutbud bestående av butiker, restauranger och caféer. I Slussen finns två 4-stjärniga hotell och ett nytt öppnar i Katarinahuset 2024. Mer service och butiker tillkommer under mark i anslutning till tunnelbana och bussar ca 2027. 

Glashusets guldkorn

  • Unikt ljusinsläpp med glas från golv till tak i tre väderstreck
  • Restaurang i entrén
  • Lounge för hyresgäster i entrén 
  • Gemensam takterrass med utsikt över Gamla stan och Djurgården
  • Parkeringsmöjlighet för både bil och cykel finns i husets garage

Lediga lokaler just nu

Katarinavägen 17 | 588 Kvm
Kontor
Inspiration kontor

Katarinavägen 17, 588 kvm

Anpassningsbar lokal med panoramavy över Stockholm från kontoret. I Glashuset vid Slussen har man bästa tänkbara kommunikationsläge och serviceutbud.

Här möts hela staden

Slussen är Sveriges näst största trafikknutpunkt. Här sammanstrålar hela Storstockholm i fem tunnelbanelinjer, ett sextiotal busslinjer, Saltsjöbanan och färjetrafik. Plus utmärkta cykelstråk, såklart!

4
minuter till T-Centralen
5
minuter till Slottet
2
minuter till Djurgårdsfärjan
Läs mer

En del av nya Slussen

Slussen, en av Stockholms mest ikoniska platser genomgår just nu en stor omvandling. Från trafikplats till mötesplats med människan i fokus. När nya Slussen står klar kommer det vara en attraktiv destination och en plats full av liv. Med nya restauranger och uteserveringar, galleria i anslutning till kollektivtrafiken under mark, en ny park, fler arbetsplatser, gångstråk och bryggor längs vattnet och allt detta tillsammans med stadens vackraste utsikt.

Spana in vår film om framtidens Slussen.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

Vill du veta mer?

Kontakta mig

Dekorativ bild
Camilla Waxin
Leasing Manager

Jag vill bli kontaktad!

Om du hellre vill att vi kontaktar dig, fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss snart.