Dekorativ bild

STOCKHOLMS NYA LANDMÄRKE

Sickla stationshus blir ett av Stockholms högsta hus. Ett nytt landmärke med svindlande möjligheter och utsikt över hela stan. Här blir ditt företa blickfång i en bubblande stadsdel med företag, restauranger och butiker som grannar. I direkt anslutning till Tvärbanan, Saltsjöbanan och den framtida tunnelbanestationen kommer Stationshuset med sina 23 våningar bli stadsdelens självklara mittpunkt och en i allra högsta grad levande mötesplats. Här finns kontor och konferenslokaler, gröna terrasser och en restaurang med storslagen utsikt. I bottenplan hittar du även co-working, butiker, caféer och service.

Dekorativ bild
Dekorativ bild

Kontor med framtidsutsikt

I direkt anslutning till Tvärbanan och Saltsjöbanan reser sig denna 23 våningar höga byggnad som Sicklas självklara mittpunkt. Här erbjuds kontor med svindlande utsikt över hela stan, gemensamma konferenslokaler, gröna terrasser och en restaurang för såväl affärslunch som afterwork. I bottenplan finns en separat entré till kontoren, vägg i vägg med caféer, service och så småningom uppgången till nya tunnelbanan.

Korta fakta

KOMMUN
Nacka
YTA
16 500 kvm LOA kontor
INFLYTTNING
Tillträde 2025
MILJÖ- CERTIFIERING
BREEAM Excellent
PARKERING
2600 p-platser varav 150 laddplatser och 700 cykelparkeringar
RESTAURANG OCH CAFÉ
Urban Deli, Bastard Burgers, Noé, Robin Delselius Bageri, kafferosteri m.m.
TRÄNING
Flertalet gym, klätterhall, padelbanor, inomhusgolf, Hammarbybacken, Nackareservatet
VÄLMÅENDE
Hälsohuset Curanten med naprapater, rehabträning, vårdcentral, tandläkare, MVC, BVC, hudklinik, apotek m.m.
KULTUR
Dieselverkstaden med konsthall, scener och bibliotek
SERVICE
Atrium Ljungberg har egen förvaltningspersonal och lokalkontor i Sickla

En långsiktigt hållbar byggnad

Vi på Atrium Ljungberg utvecklar hållbara städer och fastigheter där människor ska leva och arbeta i många år framöver. För att minska miljöpåverkan i Sickla Stationshus har vi gjort medvetna val för att arbeta klimatsmart. Att vi valt klimatreducerad betong är ett exempel som ger en stor effekt på minskad miljöpåverkan. Ett annat exempel är användningen av mattor med extra lång livslängd. Den vackra väggen i entréhallen består av återbrukat tegel från några av Sicklas ursprungliga byggnader.

Vi tror och hoppas att det genomarbetade konceptet för ett hållbart modernt kontor inte bara medför fördelar på arbetsplatsen, utan även kommer att inspirera till ett hållbart förhållningssätt i både medarbetares och besökares vardag. 

LEDIGA LOKALER

Smedjegatan 25 | 7000 Kvm
Kontor
Fin entré i anslutning till tunnelbana

Smedjegatan 25, 1303 kvm - 7000 kvm

Hyr kontor i Sicklas nya landmärke, Stationshuset. Utmärkt kommunikationsläge och omgivning med service, stadsmiljö och natur nära intill.

Smedjegatan 25 | 604 Kvm
Kontor
Restaurang med terrass i huset

Smedjegatan 25, 604 kvm

Unik utsikt över Stockholm i Sicklas nya landmärke, Stationshuset. Utmärkt kommunikationsläge och omgivning med service, stadsmiljö och natur.

Smedjegatan 25 | 863 Kvm
Kontor
Inspiration kontor

Smedjegatan 25, 863 kvm

Med möjlighet till egen terras i Sicklas nya landmärke, Stationshuset. Utmärkt kommunikationsläge och omgivning med service, stadsmiljö och natur.

Sickla har alltid attraherat entreprenörer och idag är stadsdelen arbetsplats för drygt 8 000 människor och 400 företag med en mängd olika inriktningar. Här låter sig nybildade techbolag och internationella industrijättar inspireras av varandra i livfulla kvarter där luftiga och modernt utrustade kontor samsas med Sicklas stora utbud av allt från hotell och kultur till handel och service. Det är aldrig långt till en fika, lunch eller middag. Här hittar du bland annat Urban Deli, Bastard Burgers, Noé och Robin Delselius Bageri. Eller låt näsan föra dig till det lokala kafferosteriet. Den som gillar att röra på sig har mycket att välja mellan. Flertalet gym, padelbanor, klätterhall, inomhusgolf, Hammarbybacken och hela härliga Nackareservatet.

Läs mer om Sickla

Dekorativ bild

Hitta hit

Sickla stationshus är beläget precis vid Sickla station, en viktig knutpunkt i kollektivtrafiken med Tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar och den framtida tunnelbanestationen.

Dekorativ bild

Saltsjöbanan och Tvärbanan avgår från Sickla Station. Utbyggnad av nya tunnelbanan till Sickla pågår.

Dekorativ bild

Bussar till Slussen avgår från Sickla Bro och Sickla Station. Åktid till Slussen är cirka 8 minuter.

Dekorativ bild

Direktaccess med bil till Södra länken och väg 222 (Värmdöleden).

Dekorativ bild

Båtpendel Sickla Udde – Södermalm, 10 minuters promenad till kajen.

VILL DU VETA MER?

Sickla Stationshus utvecklas av Atrium Ljungberg.
Vill du veta mer, hör av dig till oss så tar vi det därifrån.

 

Andreas Malmsäter
Leasing Manager
073-986 15 08
andreas.malmsater@al.se

Jag vill bli kontaktad!