Den idédrivna staden

Från industri till levande stadskvarter

Den som besöker Sickla märker snart att stadsdelen har något alldeles eget. Hit har människor och företag sökt sig i hundratals år och det industrihistoriska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här är det norm att tänka och göra annorlunda. Redan idag arbetar ungefär 8 000 personer här – vägg i vägg med såväl butiker, restauranger och kultur som bostäder, kreativa mötesplatser och skolor. Nu tas nästa steg när ytterligare 7 000 nya kontorsplatser och 1 500 bostäder ska utvecklas i de industrihistoriska kvarteren.

Kontakta oss

Njut av dagar proppfulla med möten

Kontrastrika möten mellan natur och stad, nytt och gammalt, skapar ändlös variation för alla som bor, arbetar och vistas i Sickla. Här förvandlas luftverkstaden till kontor, tapetfabriken till hotell och panncentralen till förskola. Här finns både Slussen och skidåkning runt knuten, framåtlutade softwareföretag och tillbakalutade caféer, bred handel och smal kultur. Och här har både mode och utbildning egna gallerior.

Dekorativ bild

Att tänka nytt är sen gammalt

Idéer har lätt att slå rot i Sickla. Känslan att allt är möjligt la grunden till industriernas framgångar och gör detta till en ovanligt öppensinnad och uppfinningsrik plats än idag. Att det dessutom är korta avstånd mellan arbete och fritid, grannar och intressen skapar ett välmående som omfattar både människor och miljö.

Dekorativ bild

Kontor

Dekorativ bild

Sickla som arbetsplats

Sickla är arbetsplats för 8 000 människor och 400 företag med en mängd olika inriktningar, allt från nybildade techbolag till internationella industrijättar. Under de kommande åren växer Sickla med ytterligare 7 000 arbetsplatser. 

Läs mer

Handel

Dekorativ bild

Stadens hela utbud

I kvarteren finns 150 butiker och ett 30-tal restauranger, men också all tänkbar service såsom en välsorterad deli, bibliotek, biograf, teater, hantverk, konsthall och flera gym. Med 13,5 miljoner besökare om året finns goda möjligheter för din verksamhet att blomstra.

Läs mer

Bostäder

Dekorativ bild

Känn dig som hemma

Grunden för en riktigt bra stad är en bred mix av människor. Vi bygger bostäder för personer som söker en helhet – levande mötesplatser, nya upplevelser och naturliga länkar mellan jobb och fritid.

Läs mer

Ta dig hit

Kommunikation

Geografiskt ligger Sickla nära Södermalm och city. Det märks tydligt i hur enkelt du tar dig fram. Redan idag är Sickla ett av Stockholms viktigaste kommunikationsnav och oavsett vart du ska så går det fortare än du tror.

8
minuter till Slussen med buss
7
minuter till T-Centralen med nya tunnelbanan (2030)
19
minuter till Årstaberg med Tvärbanan
Läs mer
Dekorativ bild
Dekorativ bild

Historia & framtid

Arvet formar framtiden

Det har alltid funnits ett driv i Sickla, en vilja att hela tiden nå nya mål. Historien är alltid närvarande med tydliga årsringar i arkitektur och byggnader som nu rymmer helt nya verksamheter. Och i takt med att fler människor och företag ständigt flyttar in, växer nya årsringar fram.

Läs mer
Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

Sickla 2030