Sickla Work/Life District

Södra Stockholms största affärs-hemlighet

​Att Sickla är en snabbt växande stadsdel med stort utbud av handel,​ mat, kultur och natur vet många. Inte lika många vet att Sickla också är​ en av södra Stockholms största arbetsplatser med idag 8 000 personer som arbetar här. ​

Nu tas nästa steg i Sicklas utveckling med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder, i levande stadskvarter där restauranger och butiker ger liv åt gatustråken. Upptäck södra Stockholms största affärshemlighet.

VÄRLDENS STÖRSTA STADSKVARTER I TRÄ

I en banbrytande satsning har Atrium Ljungberg tagit initiativ till Stockholm Wood City – världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling och blir ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande.

Läs mer om Stockholm Wood City

EN ARBETSPLATS MED PLATS FÖR HELA LIVET

I Sickla finns idag allt från internationella industrijättar till nybildade techbolag. Här får medarbetare närhet till urban stadspuls med restauranger och butiker samtidigt som natur och träning finns runt knuten med både gym, klättervägg och skidbackar. I Sickla finns även ett helt hus för vård och hälsa. Kort och gott allt för att skapa en plats för trivsel och välmående.

Läs mer om Sickla som arbetsplats

5-MINUTERSSTAD PÅ RIKTIGT

I Sickla finns allt du behöver inom fem minuters promenadavstånd. Här finns  Sveriges tredje största handelsplats med över 180 butiker och restauranger, vägg i vägg med arbetsplatser, bostäder, hotell, skolor, förskolor, hälsa, kultur och natur. Här är det lätt att få livspusslet att gå ihop helt enkelt.

Läs mer om Sicklas stadsutbud
Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

Kommunikationer

Geografiskt ligger Sickla nära Södermalm och city. Det märks tydligt i hur enkelt du tar dig fram. Redan idag är Sickla ett av Stockholms viktigaste kommunikationsnav och oavsett vart du ska så går det fortare än du tror.

6
minuter till Slussen med buss
7
minuter till T-Centralen med nya tunnelbanan (2030)
10
minuter till Gullmarsplan med Tvärbanan

ARVET FORMAR FRAMTIDEN

Det har alltid funnits ett driv i Sickla, en vilja att hela tiden nå nya mål. Historien är alltid närvarande med tydliga årsringar i arkitektur och byggnader som nu rymmer helt nya verksamheter. Och i takt med att fler människor och företag ständigt flyttar in, växer nya årsringar fram.

Läs mer om Sicklas historia och framtid