Världens största stadskvarter i trä

STOCKHOLM WOOD CITY

VÄRLDENS STÖRSTA STADSKVARTER I TRÄ

I en banbrytande satsning har Atrium Ljungberg tagit initiativ till Stockholm Wood City – världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande. Det nya området kommer att erbjuda en pulserande, urban miljö med en mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker, allt uppfört i trästomme. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling.

Stockholm Wood City

Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter och ligger i de centrala delarna av Sickla. Området kommer att innehålla cirka 7 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder. Utbyggnaden av Stockholm Wood City kommer att ske etappvis, där det första spadtaget planeras tas 2025 och de första husen förväntas stå klara 2027.

Varför bygga i trä?

Fastighetsbranschen spelar en helt avgörande roll i den gröna omställningen, då byggnader står för hela 40 procent av världens CO2-utsläpp. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling. Fördelarna med träbyggnader är många, både för miljön och för människors hälsa och välmående.

Flertalet forskningsstudier visar att träbyggnader ger bättre luftkvalitet, minskar stress, ökar produktiviteten och lagrar koldioxid under hela tiden de är i bruk. Att bygga i trä innebär också tysta byggarbetsplatser och minskar antalet tunga transporter under byggperioden.

Kontor i framtidens stad

Aktörer som vill verka i Stockholm Wood City har möjligheten att vara delaktiga i utvecklingen av denna hållbarhetssatsning. Här kan företag vara med och utforma sitt eget kontor i framtidens stad, som rymmer cirka 7 000 nya arbetsplatser.

Kontorsmöjligheter i Stockholm Wood City

Bo i framtidens stad

Vill du bo och leva i en stadsdel med hållbarhet i fokus. Stockholm Wood City kommer framöver att erbjuda 2000 bostäder.

Läs mer här

Hållbarhet i fokus

I Sickla är hållbarhetsambitionerna höga. Utöver träbyggnationen i Stockholm Wood City innebär projektet en rad andra miljövinster. Kontorsfokuset är ett sätt att möta underskottet på arbetsplatser söder om Stockholms innerstad och därmed också korta pendlingstiderna för fler. Projektets klimatpåverkan minimeras också med hjälp av egenproducerad, lagrad och delad energi. Sicklas omfattande solcellsanläggningar på tak i samverkan med lagring av energi i till exempel gruva och i berg sätter Sickla i framkant. Lagring planeras både för el med batterier men även genom värme och kyla i stora geotermosar i berget.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

Vill du vara med på resan? Hör av dig!

Dekorativ bild
Andreas Malmsäter
Leasing Manager
Dekorativ bild
Ulrica Thelin
Försäljningsansvarig Bostad