Dekorativ bild

STOCKHOLMS NYA LANDMÄRKE

Sickla Central blir ett av Stockholms högsta hus. Ett nytt landmärke med svindlande möjligheter och utsikt över hela stan. Här blir ditt företag blickfång i en bubblande stadsdel med företag, restauranger och butiker som grannar. I direkt anslutning till Tvärbanan, Saltsjöbanan och den framtida tunnelbanan blir Sickla Central stadsdelens självklara mittpunkt och en i allra högsta grad levande mötesplats. Den 25 våningar höga byggnaden blir en pulserande destination i Sickla, med arbetsplatser, co-working, restauranger och grönskande terrasser.

Dekorativ bild
Dekorativ bild

Kontor med framtidsutsikt

I Sickla Central erbjuds moderna kontorslokaler med en svindlande utsikt över hela stan. I den 25 våningar höga byggnaden erbjuds även co-workingytor och gemensamma konferenslokaler som bidrar till en livfull och pulserande känsla i hela huset. Restaurangen blir en destination i sig som lämpar sig för såväl affärslunch som för afterwork och husets terrasser blir gröna oaser med milsvid utsikt.

I bottenplan finns en separat kontorsentré med reception, vägg i vägg med caféer, service och så småningom uppgången till nya tunnelbanan. För medarbetare som tar cykeln till jobbet finns det omklädningsrum i huset och möjlighet till cykelrum.

Korta fakta

YTA
17 000 kvm LOA kontor
INFLYTTNING
Tillträde 2025
MILJÖ- CERTIFIERING
BREEAM Outstanding
PARKERING
2600 p-platser varav 150 laddplatser och 700 cykelparkeringar
RESTAURANG OCH CAFÉ
Ett 30-tal restauranger, tex Urban Deli, Noé, Friends Corner, Robin Delselius Bageri mfl
TRÄNING
Flertalet gym, klätterhall, padelbanor, yogastudio, Hammarbybacken och Nackareservatet
VÄLMÅENDE
Hälsohuset Curanten med naprapater, rehabträning, vårdcentral, tandläkare, MVC, BVC, hudklinik, apotek m.m.
KULTUR
Dieselverkstaden med konsthall, scener, bibliotek och biograf
SERVICE
Atrium Ljungberg har egen förvaltningspersonal och lokalkontor i Sickla

En långsiktigt hållbar byggnad

Atrium Ljungberg utvecklar hållbara städer och fastigheter där människor ska leva och arbeta i många år framöver.  Sickla Central är inget undantag. Byggnaden kommer att certifieras med BREEAM Outstanding, den högsta miljöcertifieringen för nyproducerade byggnader.

I Sickla Central har vi gjort medvetna val för att arbeta klimatsmart. Att vi valt klimatreducerad betong är ett exempel som ger en stor effekt på minskad miljöpåverkan. Ett annat exempel är användningen av mattor med extra lång livslängd. Den vackra väggen i entréhallen består av återbrukat tegel från några av Sicklas ursprungliga byggnader.

Vi tror och hoppas att det genomarbetade konceptet för ett hållbart modernt kontor inte bara medför fördelar på arbetsplatsen, utan även kommer att inspirera till ett hållbart förhållningssätt i både medarbetares och besökares vardag. 

LEDIGA LOKALER

Smedjegatan 25 | 7000 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Smedjegatan 25, 1303 kvm - 7000 kvm

Inflytt 2025. Stockholms nya landmärke, Sickla Central, i direkt anslutning till Tvärbanan, Saltsjöbanan och den framtida tunnelbanan.

Smedjegatan 25 | 604 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Smedjegatan 25, 604 kvm

Inflytt 2025. Stockholms nya landmärke, Sickla Central, i direkt anslutning till Tvärbanan, Saltsjöbanan och den framtida tunnelbanan.

Smedjegatan 25 | 863 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Smedjegatan 25, 863 kvm

Inflytt 2025. Stockholms nya landmärke, Sickla Central, i direkt anslutning till Tvärbanan, Saltsjöbanan och den framtida tunnelbanan.

Sickla har alltid attraherat entreprenörer och idag är stadsdelen arbetsplats för drygt 8 000 människor på företag med en mängd olika inriktningar. Här låter sig nybildade techbolag och internationella industrijättar inspireras av varandra i livfulla kvarter där luftiga och modernt utrustade kontor samsas med Sicklas stora utbud av allt från hotell och kultur till handel och service.

Det är aldrig långt till en fika, lunch eller middag. Här hittar du bland annat Urban Deli, Friends Corner, Noé, Kennys Gelato och Robin Delselius Bageri. Den som gillar att röra på sig har mycket att välja mellan. Flertalet gym, padelbanor, klätterhall, Hammarbybacken och hela härliga Nackareservatet.

Fram till 2030 utvecklas Sickla med ytterligare 7000 arbetsplatser och 2000 bostäder i takt med utvecklingen av Stockholm Wood City – världens största stadskvarter i trä.

Läs mer om Sickla

Dekorativ bild

Hitta hit

Sickla Central är beläget precis vid station Sickla station, en viktig knutpunkt i kollektivtrafiken med Tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar och den framtida tunnelbanan.

Dekorativ bild

Tvärbanan tar 10 min till Gullmarsplan. Saltsjöbanan 4 min till nya Slussen (trafikstart 2027).

Dekorativ bild

Flertalet bussar tar dig från Slussen till Sickla på 6 minuter

Dekorativ bild

Direktaccess med bil till Södra länken och väg 222 (Värmdöleden).

Dekorativ bild

Nya tunnelbanan får egen uppgång i Sickla stationshus. 8 min till T-centralen (trafikstart 2030).

VILL DU VETA MER?

Sickla Central utvecklas av Atrium Ljungberg.
Vill du veta mer, hör av dig till oss så tar vi det därifrån.

 

Andreas Malmsäter
Leasing Manager
073-986 15 08
andreas.malmsater@al.se

Alexander Yü
Leasing Manager
070-927 60 50
alexander.yu@al.se

Jag vill bli kontaktad!