Hus 43: Gamla & Nya Magasinet

DÄR GAMMALT MÖTER NYTT

Slakthusområdet är en plats i förändring. Här växer en ny stadsdel fram, där det gastronomiska arvet förs vidare i en modern tappning. Där kvarteren fylls med kreativa arbetsplatser, dynamiska mötesplatser, hotell, bostäder, nya kulturarenor, lugna parker och livliga torg.

Hus 43 Gamla & Nya magasinet är ett arkitektoniskt spännande projekt där en tidigare magasinsbyggnad från 20-talet glasas upp och får en modern tillbyggnad. Den befintliga magasinsbyggnaden omvandlas nu till spektakulära arbetsplatser och i bottenvåningen görs rum för café och publika verksamheter. Även tillbyggnaden kommer att rymma arbetsplatser samt en stor terrass som omsluter delar av huset. Gamla & Nya Magasinet står klart för inflytt 2027.

Om hus 43: Nya & Gamla Magasinet

ETT HUS MED NYA ÅRSRINGAR

Det befintliga aprikosfärgade magasinet från 30-talet är en av de byggnader som bevaras under omvandlingen av Slakthusområdet, för att visa på de olika årsringarna i områdets utveckling. När det gamla magasinet byggs ihop med en ny kontorsbyggnad skapas ytterligare en årsring. I mötet mellan magasinet och den nya tillbyggnaden uppstår en spännande kontrast och i husets södra gavel skapas en mysig fickpark, med plats för café och restaurang.

CENTRALT VID BÅDE PARK OCH TUNNELBANA

Hus 43 Gamla & Nya Magasinet är beläget mitt i Slakthusområdet. Precis framför huset kommer Slakthusområdets nya stora park att ta form och utgöra en grön oas i området. Idag är det bara fyra minuters promenad till tunnelbanan. När nya tunnelbanan står klar 2030 så hamnar tunnelbaneuppgången vid parken, bara ett par meter från Gamla & Nya Magasinet.

ARBETSPLATSER MED KARAKTÄR

Det gamla magasinet kommer nu varsamt att renoveras och väl avvägda ingrepp kommer att göras för att ytterligare stärka husets karaktär. Till exempel kommer de spektakulära pelarna med förgrening mot taket att bevaras och framhävas i en industrigrön ton. Husets gavlar kommer att glasas upp med omfattande glaspartier och i entrén möts man av en generös och iögonfallande takhöjd. På övre plan i gamla magasinet byggs ett entresolplan för att skapa mer yta och dynamik i rummet. Nya magasinet består av fem våningsplan för moderna arbetsplatser. Ett av byggnadens övre plan får en vacker terrass med utsikt i alla väderstreck.

Lediga lokaler

Hallvägen 34 | 8500 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Hallvägen 34, 8500 kvm

Tidigare magasinsbyggnad från 30-talet med modern tillbyggnad.

Hallvägen 34 | 1100 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Hallvägen 34, 1100 kvm

Hus 43 Gamla & Nya Magasinet är beläget mitt i Slakthusområdet längs med Hallvägen.

Hallvägen 34 | 800 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Hallvägen 34, 800 kvm

Där gammalt möter nytt, magasinbyggnad från 30-tal med moderna kontor.

Hitta hit

Slakthusområdet ligger precis vid Globens tunnelbanestation, med promenadavstånd till Gullmarsplan. T-centralen når du på 10 minuter. 2030 får Slakthusområdet en egen tunnelbanestation med uppgång precis utanför Gamla & Nya Magasinet, vilket kortar restiden ytterligare.

Tvärbanans hållplats Globen ligger bara några minuters promenad från Gamla & Nya Magasinet.

Att cykla till Slakthusområdet är både miljösmart, lätt och smidigt. I området finns idag flera cykelparkeringar. Och fler kommer det att bli i framtiden.

Närhet till genomfarts- och kringleder som till exempel södra länken samt E4/E20. Parkeringsmöjligheterna i området är goda.

Kontakta oss

Vill du diskutera vilka möjligheter som finns för just ditt företag? Hör av dig!

Petter Klingofström
Leasing Manager Project
Kontakta mig

Jag vill bli kontaktad!

Om du hellre vill att vi kontaktar dig, fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss snart.