Mat och kultur i Slakthusområdet

Dekorativ bild

En ny mat-destination

Slakthusområdets mathistoriska arv möter framtidens gastronomi i ett helt nytt ekosystem, som rymmer såväl traditionellt mathantverk och lokala producenter som morgondagens foodtech och kocktalanger. Här finns ett genomtänkt utbud som speglar Stockholms mångsidiga karaktär, med allt från genuin streetfood till avancerad fine dining. I hjärtat av området finns Slakthushallarnas matmarknad, ett självklart besöksmål för både lokalt boende och långväga besökare med sitt rika, närproducerade utbud i en industrihistorisk miljö.

Dekorativ bild

Kultur och nattliv

Genom att ge plats för kreatörer, konstnärer och andra kulturproducenter – men också för en vital, mångsidig scen för upplevelser och livemusik – är Slakthusområdet Stockholms nya kulturella tyngdpunkt, dag som natt. Hjärtat i området är Slakthushallarna med en arena för evenemang, dans, scenkonst, designmarknader och e-sport. Ett varierat scenutbud skapar nya möjligheter för både etablerade och ännu oupptäckta artister, dj:s och klubbarrangörer – ett välbehövligt komplement till stadens storskaliga arenor.

Redan idag arrangeras mängder av klubbar, konsertkvällar och happenings av våra vänner på FållanSlakthuset, Hus 7 och Slaktkyrkan.

Dekorativ bild

Hus 26 öppnar 2023

Ambitionen med Slakthushallarna och Hus 26 i spetsen är att skapa en helt unik plats i Stockholms, och kanske även Sveriges, restaurang- och kulturutbud. Alla aktörer är noga handplockade med den gemensamma faktorn att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt. Framtida besökare kan förvänta sig aktörer med stor kärlek för sitt hantverk och bland de allra bästa inom sina respektive segment vare sig det gäller fine dining, bistromat eller street food, drinkar, vin eller öl.

Redan nu står det klart att den superheta kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman, bakom krogarna Adam/Albin och Misshumasshu i Stockholm öppnar sin största etablering någonsin i Hus 26. Den nischade lyssningsbaren Hosoi som tidigare huserat på Brunkebergstorg i Stockholm, nystartar här i helt egen regi. Intill Hosois bar, restaurang och lyssningsrum, öppnar även Stockholm Roast och utökar med restaurang, vinbar och bageri. Fler nyheter kring de noga utvalda aktörerna presenteras löpande.

Dekorativ bild

Kontakt

Dekorativ bild
Mattias Roussakoff
Leasing Manager