På gång i Slakthusområdet

Dekorativ bild

Event

Slakthusdagen 2024

Dekorativ bild
18 maj 2024

Välkommen till en aktivitetsfylld folkfest. Årets Slakthusdag genomförs lördag 18 maj klockan 12-16!

Dagen bjuder på allt från guidade vandringar och workshops till föreställningar och livemusik, fika, mat, graffitimålning och möten med byggaktörerna och verksamheter i området. Stora som små är välkomna att ta del av nya Slakthusområdet och allt spännande som finns och är på gång framöver.

Läs mer här

Nytt kulturdistrikt

Fållan - startskottet för nya kultursatsningen Distriktfem

Dekorativ bild

Nu är dörrarna öppna till kultur- och konsertarenan Fållans permanenta lokaler i Slakthusområdet. Samtidigt utökas samarbetet med Fållan till att omfatta flera nya lokaler för musik, kultur, konst, mat och dryck – ett initiativ som går under namnet Distriktfem. Distriktfem omfattar totalt nio olika koncept i de gamla Slakthushallarna, där kapaciteten sträcker sig från 50 till 3000 personer. Först ut att öppna är Fållan, själva hjärtat i satsningen och Stockholms nya livescen med plats för 2000 besökare, samt Lilla Fållan, en intimare klubblokal, och Fållans Bakficka, en stimmig bar.

Läs mer om Distriktfem

Restaurang och bar

Ny restaurang: Afrika

Dekorativ bild

Restaurangen Afrika samlar tre olika afrikanska matkulturer under ett och samma tak, till rytmerna av allt från afrobeats och sydafrikansk house till gamla skolans hiphop.

Afrika öppnade i juni 2023.

Till Afrikas hemsida

Ny reaturang

Bar Montan - matsal och vinbistro

Dekorativ bild

Bar Montan slog upp dörrarna i Slakthusområdet våren 2023, och rymmer inte bara en mat- och vinbar utan även en restaurang med öppet kök. En identitetsrik plats i unik miljö väl värt ett besök.

Till Bar Montans hemsida

Ny restaurang!

Adam & ALBINS RESTAURANG SOLEN ÖPPNAR

Dekorativ bild
14 april 2023

Den superheta kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar sin största restaurang någonsin i Slakthusområdet. Adam och Albin ligger sedan tidigare bakom hyllade koncept som Adam/Albin, Ön och Misshumasshu. Storsatsningen SOLEN är en i raden av handplockade restaurang- och barkoncept i Hus 26.

Läs mer på solen.se

Lyssningsrum, bar och restaurang

HOSOI ÖPPNAR

Dekorativ bild
14 april 2023

Den nischade lyssningsbaren Hosoi som tidigare huserat på Brunkebergstorg i Stockholm, nystartar i helt egen regi i Hus 26. Målet har varit att hitta en lokal på en plats där människor genuint känner sig välkomna. I de nya lokalerna i Hus 26 ser Hosoi sin chans att förverkliga sin vision, med full frihet och i rätt sammanhang. Det dedikerade musikrummet blir här större än tidigare utan att tappa den intimitet som gjorde Hosoi unikt, den här gången med egen restaurang och bar. 

event

Gather 2022

Dekorativ bild
21-24 september 2022

Samtal, workshoppar, konserter på Gather Conference med över 50 talare från hela världen, Gather Noise, en endagars konferens för musikindustrin, samt Gather Night, en två dagars klubbfestival i Slakthusområdet.