Fyra heta "efter jobbet-häng" i Slakthusområdet

Fyra heta "efter jobbet-häng" i Slakthusområdet

Arbetsdagen börjar närma sig sitt slut och suget att hitta på något med kollegorna är stort. När den känslan infinner sig är Slakthusområdet helt rätt plats att befinna sig på! Vi har sammanställt en lista på våra favoritställen i Slaktis dit du kan gå efter jobbet. Här finns något för alla – oavsett om du vill hänga på stans hetaste restauranger, gå på konsert, ta ett glas gott naturvin eller dansa natten lång.

SOLEN

Stjärnkockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnade under våren 2023 upp sin nya restaurang SOLEN, en ny gastronomisk destination med inspiration från soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel. 

“Vi vill att SOLEN ska vara en mötesplats för människor som älskar livet, mat och kultur”, säger den Guide Michelin-prisade kockduon.

SOLEN serverar olika typer av smårätter och spreads att dela, oststinn och sprödbakad pizza, handgjord pasta, hängmörat kött, mycket grönt, intensiva kryddor och söta bakverk. Dryckesmenyn erbjuder cocktails från baren, inspirerade av soldränkta regioner, samt viner från den egna, breda vinkällaren fylld av naturliga viner och soliga appellationer.

Adress: Hallgränd 45

Hemsida: https://solen.se/

Bar Montan

Granne med SOLEN ligger Bar Montan, en restaurang med öppet kök, bageri och en matbar med vinfokus. Bar Montan drivs av Johan Montan Ahlgren och Øner Kulbay som även har kafferosteriet och caféet Stockholm Roast i samma kvarter. 

"Vår vision är att göra ett mikrokosmos från alla våra resor de senaste tio åren. Vårt ställe ska kännas som en vinbar i Tokyo, en krog i Paris och ett café i Sao Paolo", säger Johan.

Adress: Förbindelsehallen

Instagram: https://www.instagram.com/barmontan/


Gå på konsert i Slaktkyrkan

I Slaktkyrkan, som slog upp sina dörrar 2018, och intilliggande Hus 7 arrangeras livekonserter, klubbar och filmvisningar såväl som föreläsningar, utställningar och andra kulturevents. Här kan du räkna med att det erbjuds en spelning i princip varje kväll. För att hålla kolla på veckans evenemang kan du följa Slaktkyrkans Instagram.

Byggnaden, som från början innehöll tarmrenseri och en dyngbod, är idag omvandlad till en fantastisk mötesplats. Namnet Slaktkyrkan kommer av att byggnadens utformning påminner om just en gammal kyrka. 

Adress: Styckmästargatan 10

Hemsida: https://www.slaktkyrkan.se/ 

 

Häng på Slakthusets takterrass

Slakthuset (som ju såklart är ett gammalt slakthus) är nattklubben som sätter elektronisk musik i centrum. Här kan du dansa dig svettig till internationellt etablerade DJs såväl som morgondagens blivande namn. Dessutom erbjuds tre olika musikrum – perfekt för dig som vill ha lite variation under kvällens gång.

På sommaren öppnar Slakthuset dessutom upp sin 600 kvadratmeter stora takterrass. Här ackompanjeras after work-hänget av bästa solläge från öppning till solnedgång. Slakthuset kan även bokas för företagsfester, konserter och event. Kolla in Slakthusets Instagram för senaste uppdateringar. 

Adress: Slakthusgatan 6

Instagram: https://www.instagram.com/slakthuset/


Foto: Slakthuset

Men fler aktörer står på tur! Håll därför utkik efter vad som är på gång i Slakthusområdet.