Marknadshallarna

Dekorativ bild

Hyr kontor i de unika marknads-hallarna

Slakthusområdet är en plats i förändring. Här växer en ny stadsdel fram, där det gastronomiska arvet förs vidare i en ny, modern tappning. Där kvarteren fylls med kreativa arbetsplatser, dynamiska mötesplatser, hotell, bostäder, nya kulturarenor, lugna parker och livliga torg.

Hus 48: Lilla Marknadshallen och Hus 49: Stora Marknadshallen är två av de ursprungliga byggnaderna, som än idag står kvar i Slakthusområdet. Byggnaderna renoveras nu med varsam hand för att inrymma ljusa kontor med industrikänsla. Båda husen är klara för inflytt i början av 2025.

Nya Slakthusområdet händer nu. Missa inte chansen att vara med från start!

Dekorativ bild

Originalbyggnader från tidigt 1900-tal

Lilla och Stora Marknadshallen är två av originalhusen från Slakthusområdets invigning i början av 1900-talet. Arkitekten Gustaf Wickman är bland annat känd för att ha varit med och formgett Berns salonger och Skånska gruvan på Djurgården. Marknadshallarna är liksom dessa välkända stockholmspärlor ritad i jugendstil, ett ovanligt val inom svensk industriell arkitektur.

Husen var ursprungligen områdets två marknadshallar för svin- och småboskap samt storboskap och ligger precis intill Fållan - då en uppsamlingsplats för boskap, nu en plats som utvecklas till en av Slakthusområdets vackra parker. Byggnaderna är blåklassade och bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden.

1 900 kvm kontorsyta, tillträde 2025

Läs mer

1 900 kvm kontorsyta, tillträde 2025

Läs mer

3 400 kvm kontorsyta, tillträde 2025

Läs mer

3 400 kvm kontorsyta, tillträde 2025

Läs mer

Vill du veta mer? Hör av dig!

Dekorativ bild
Petter Klingofström
Leasing Manager