Fortsatt utveckling av Mobilia i Malmö - Atrium Ljungberg

Fortsatt utveckling av Mobilia i Malmö

Mobilia hade 14 miljoner besökare under 2018 och har under de senaste åren genomgått en omfattande utveckling. Vi på Atrium Ljungberg arbetar långsiktigt med att utveckla platser där människor trivs och vill vara. Under 2019 pågår byggnation av Torghuset i Mobilia som ytterligare kommer stärka stadskvarteret.

Funnys Äventyr – unikt kulturhus för barn

Junibackens medgrundare, Staffan Götestam, gör här en av de största svenska kultursatsningarna för barn i Sverige. Målet är att skapa ett unikt kulturhus för barn i Mobilia, Malmö. På "Funnys Äventyr" vill initiativtagarna att barns lekande, läsande och lärande ska stå i fokus med barnboksgestalter som Pettson & Findus, Mumin och Alfons Åberg. Var och en har en egen tredimensionell utställning där barnen får upptäcka sagovärldarna. Läs mer om Funnys Äventyr här: funnysaventyr.se


Nordisk Film öppnar sin andra svenska biograf

I vintras öppnade Nordisk Film sin första svenska biograf hos oss i Gränbystaden i Uppsala. Hösten 2020 är det dags för öppning av deras andra biograf, i Torghuset i Mobilia. Biografen i Uppsala har blivit en stor publiksuccé, mycket tack vare det innovativa 4DX-konceptet med bästa ljud, bild och bekvämlighet men också 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö och kittel under fötterna för en helt ny bioupplevelse för besökarna. En biograf helt unik i Sverige. I Mobilia kommer Nordisk Film att ha fem salonger och tillför en välkommen kvällspublik till kvarteret. 

Nya möjligheter för handel, restaurang och caféer

I Torghuset adderar vi ett nytt handelsplan med 12 nya butikslokaler som kommer att tillföra nya koncept till Mobilia under Q2 2020. Här adderar vi bland annat ett par nya restauranger mot torget som ska stärka vår nya mötesplats, det ombyggda familjetorget. Allt för att skapa en levande och attraktiv miljö.

Nya grannar i 74 nya bostäder

På Mobilia finns idag drygt 250 bostäder. Nu adderar vi ytterligare 74 lägenheter som är vända mot torget, mitt i stadskvarteret. Med bostäderna säkrar vi ett ännu större folkliv under dygnets alla timmar.