Aktuellt

Nedan hittar du en lista med de senaste aktuella händelserna.
13 jun -19, 09:55 - Pressmeddelande

Tech- och musikkonferensen Brilliant Minds arrangerar Block Party i Slakthusområdet

Den 13 - 15 juni arrangeras den årliga tech- och musikkonferensen Brilliant Minds på Grand Hotel i Stockholm. Det stjärnspäckade evenemanget syftar till att marknadsföra Sverige och positionera Stockholm som världens mest kreativa stad. Som avslutning på konferensen bjuder Brilliant Minds in till ett stort ”block party” i Atrium Ljungbergs nyligen förvärvade fastigheter i Slakthusområdet. Här visar man upp en annan del av staden och gläntar på dörren till framtidens Stockholm.

12 jun -19, 08:30 - Pressmeddelande

Atrium Ljungberg och Parkteatern inleder samarbete i Slakthusområdet

Den 11 juni tillträdde Atrium Ljungberg de första fastigheterna i Slakthusområdet. Området ska under de kommande tio åren utvecklas till en ny dynamisk stadsdel och bli hela Stockholms mötesplats för mat, kultur och upplevelser vid sidan av arbetsplatser och bostäder. Som ett led i arbetet med att befästa kulturens roll på platsen inleder Atrium Ljungberg nu ett samarbete med Parkteatern som i augusti bjuder stockholmarna på två föreställningskvällar i den gamla Förbindelsehallen.  

11 jun -19, 08:30 - Pressmeddelande

Gatukonsten tar plats i nya Forumkvarteret

I slutet av maj invigdes nya Forumkvarteret i Uppsala. Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har under flera år byggt om och utvecklat platsen som nu blivit ett urbant innerstadskvarter med butiker, restauranger, kontorsarbetsplatser och bostäder. I samband med invigningen färdigställdes även konstverket ”Passionens återkomst”, en 35 meter lång graffitimålning som pryder ljusgården inne i galleriadelen.

4 jun -19, 15:22 - Pressmeddelande

Atrium Ljungberg belönas med utmärkelse för hållbar stadsutveckling

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tilldelats årets utmärkelse för hållbar stadsutveckling av Nacka kommun för sitt innovativa och långsiktiga arbete i Sickla. Stockholms största solcellsanläggning, drygt 250 laddplatser för elbilar samt containerodling av grönsaker lyfts fram i motiveringen.

3 jun -19, 13:56 - Pressmeddelande

Atrium Ljungbergs affär med Stockholms stad avseende Slakthusområdet klar

Affären med Stockholms stad avseende förvärv av befintliga fastigheter samt markanvisningar i Slakthusområdet precis söder om Stockholms city är nu klar. Avtalet var villkorat beslut i exploateringsnämnden och fastighetsnämnden i Stockholms stad samt i styrelsen för S:t Erik Markutveckling AB. Beslut i nämnder och styrelse fattades i februari och den 6 maj godkändes affären slutligen i kommunfullmäktige.

29 maj -19, 08:00 - Pressmeddelande

Gränbystaden vidgar Uppsalas kontorsmarknad

Atrium Ljungberg har nyligen tecknat hyresavtal med Atea om 600 kvadratmeter kontor i Gränbystaden. Därmed är närmare 5 000 kvadratmeter nybyggd kontorsyta fullt uthyrda.

21 maj -19, 08:30 - Pressmeddelande

Atrium Ljungberg hyr ut i Forumkvarteret

Previa och konsultbolaget Helenius väljer Forumkvarteret för sina nya kontorsetableringar i Uppsala. Totalt omfattar de nya uthyrningarna omkring 1 100 kvadratmeter kontorsyta. I och med inflyttningen hösten 2019 är Forumkvarterets kontorslokaler i det närmaste fullt uthyrda. 

16 maj -19, 13:22 - Pressmeddelande

Atrium Ljungberg inviger Forumkvarteret i Uppsala med stor kvartersfest

Efter en intensiv ombyggnadsperiod står Forumkvarteret  i Uppsala nu klart. Galleriadelen har fått ett tydligare gångstråk och utbudet stärkts med fler nya butiker, caféer och restauranger. Kvarteret har också kompletterats med nya, toppmoderna kontorslokaler och bostäder. Den 25 maj firas invigningen med en stor kvartersfest. I samband med detta byter Forumgallerian namn till Forumkvarteret.

16 maj -19, 13:20 - Pressmeddelande

Forumgallerian byter namn och firar med stor kvartersfest

Efter en intensiv ombyggnadsperiod står Forumkvarteret  i Uppsala nu klart. Galleriadelen är ombyggd och kvarteret har kompletterats med bostäder och nya, toppmoderna kontorslokaler. Den 25 maj firas den officiella invigningen med en stor kvartersfest. I samband med detta byter Forumgallerian namn till Forumkvarteret.

9 maj -19, 14:00 - Pressmeddelande

Första spadtaget för Atrium Ljungbergs projekt Bas Barkarby i Järfälla

I onsdags tog Atrium Ljungberg tillsammans med Järfälla kommun det första spadtaget för Bas Barkarby. Kvarteret ska bli västra Stockholms mötesplats för lärande, kultur och näringsliv.

2 maj -19, 08:30 - Pressmeddelande

Mobilia breddar utbudet inom vård och hälsa

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med vårdcentral och tandläkare, som öppnar i Mobilia under hösten 2020. De två nya aktörerna flyttar in i Centrumhuset på plan två, där befintlig handel kompletteras med en ny inriktning mot vård, förebyggande hälsa och välbefinnande.

29 apr -19, 13:00 - Pressmeddelande

Nu börjar nya stadsdelen Nobelberget i Sickla byggas

Atrium Ljungberg startar nu byggnationen av det första bostadskvarteret, Formalinfabriken och förskolan Panncentralen på Nobelberget. Här växer en ny stadsdel fram med 500 bostäder, kreativa kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser. Det första kvarteret omfattar 68 lägenheter och inflyttning sker under hösten 2020.

24 apr -19, 10:15 - Pressmeddelande

Tre nya hyresgäster i Sickla Front

Sickla blir allt tydligare som arbetsplatsvarumärke i takt med att nya, växande företag flyttar in. Nyligen tecknade Atrium Ljungberg avtal med tre ytterligare hyresgäster i Sickla Front. Klarahill och Livihop flyttar in i maj, Secmaker har redan flyttat in. De har alla tre förenklat inflyttningen med hjälp av Atrium Ljungbergs koncept Xtra, en inflyttningsservice som sätter hyresgästen i kontakt med beprövade leverantörer, exempelvis IT, larm och inredning.

16 apr -19, 08:30 - Pressmeddelande

Förskola öppnar på Nobelberget i Sickla

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Jensen förskola om att öppna en ny förskola i den gamla panncentralen på Nobelberget. Förskolan får sex avdelningar och beräknas öppna i augusti 2020.

12 apr -19, 07:30 - Finansiell rapport

Delårsrapport januari-mars 2019

Ladda ner
4 apr -19, 08:00 - Pressmeddelande

Atrium Ljungberg byggstartar Bas Barkarby

Nu sker byggstart för Bas Barkarby - ett multifunktionellt kvarter för lärande med inriktning mot naturvetenskap och teknik, samt för kultur, idrott och näringsliv. Kvarteret blir en ny mötesplats med aktivitet stora delar av dygnet, mitt i ett växande Barkarby.

2 apr -19, 08:00 - Pressmeddelande

I Sickla tas närodlat till en ny nivå

Atrium Ljungberg inleder ett samarbete med Cubegreens i Sickla. Cubegreens odlar sallad, grönsaker och örter hydroponiskt i en container, vilket sparar 90 procent vatten och mer än 99 procent yta. Första skörden sker i april.

1 apr -19, 10:29 - Pressmeddelande

Atrium Ljungberg stärker organisationen med tre nya affärsutvecklare

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största fastighetsbolag med fokus på innovativ stadsutveckling. Som ett led i arbetet med att skapa framtidens attraktiva stadsdelar rekryterar bolaget nu tre nya affärsutvecklare inom bostad, retail och mötesplatser för näringsliv och utbildning.