Här är platsen för framtidens vårdspecialister - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Här är platsen för framtidens vårdspecialister

Ja, i alla fall om man frågar specialistläkare och ordförande Mattias Bengtsson från Almakliniken. Han talar entusiastiskt om Bas Barkarby - den sprillans nya vårddestinationen i Järfälla.

- Idag bor det omkring 11 000 invånare i Barkarby. Och antalet förväntas öka till 35-40 000, uppger Mattias, som därmed ser unika förutsättningar för att etablera en vårdcentral som ska se till framtida behov i området. 

Vårddestinationen med stort upptagningsområde

Redan idag är Bas Barkarby en mötesplats med liv och rörelse fullt av kontorsverksamheter, trevliga caféer, bibliotek, restauranger och en gymnasieskola. Området förväntas växa kraftigt de kommande åren och därmed öppnas spännande möjligheter för de vårdföretag som etablerar sig i huset. Tillsammans ska de bli en knutpunkt för vård och hälsa i Järfälla. 

Idag finns Almakliniken på plats, en vårdcentral som dessutom har en specialistmottagning, bland annat inom hjärtmedicin. Till hösten ansluter även Distriktstandvården.

Och vårderbjudandet i området växer. Framöver etableras Barkarby sjukhus på andra sidan järnvägsspåret. Och fler hälsoaktörer i Bas Barkarby är Friskis & Svettis, Hälsoteam Fot Hud & Kropp samt Mjuka fötter av Camilla. Idén är att samla fler engagerade vårdspecialister på en och samma plats, likt framgångsprojektet Curanten i Sickla. Hälsohuset Curanten är idag ett kvitto på en av Atrium Ljungbergs lyckade idéer - om att samla många olika vård- och hälsoaktörer under samma tak för att underlätta för kunderna.

Varför välja Bas Barkarby?

Huset Bas Barkarby lyfts som en helt ny vårddestination med ett brett upptagningsområde. Både lokalerna och läget är inbjudande. Men Mattias uppmärksammar även hyresvärden:

- Jag tycker att Atrium Ljungberg är lyhörda och förstår våra behov. Vilket jag också tror krattar vägen för andra vårdverksamheter som ska in i huset.

Genom nära dialog och intresse för sina hyresgästers verksamheter tillgodoser Atrium Ljungberg sina kunders behov. Lokalerna i Bas Barkarby är numera tillgänglighetsanpassade, utifrån just Almaklinkens specifika önskemål.

Nya vårdklustret blir en favorit i repris

Atrium Ljungbergs tidigare vårdkluster i Sickla är idag en etablerad och uppskattad knutpunkt. Hos Curanten kommunicerar husets vårdaktörer över gränserna. De samarbetar med målet om att sätta individen i fokus - och nu går Bas Barkarby i samma spår.

Specialistläkaren Mattias Bengtsson ser gärna att fler vårdaktörer ansluter sig till Bas Barkarby. Att verksamheterna samspelar uppskattas av husets besökare, och grundtanken om att sätta individen i främsta rummet förverkligas. Idén andas lättillgänglighet och kvalitet, inte bara inom husets väggar utan även i dess centrala läge. Smidiga förbindelser attraherar ett flöde av människor, vilket kommer att öka i takt med det växande invånarantalet.

I Bas Barkarby ligger utveckling och spännande möjligheter i luften. 

Barkarbystaden växer enormt de kommande åren och 2028 förlängs tunnelbanan till området.

Vill du veta mer? Hör av dig!

Läs mer om Bas Barkarby
Dekorativ bild

Läs mer om Bas Barkarby

Här ryms allt från vårdcentral och tandläkare till gym och idrottshall under samma tak. I huset finns idag aktörer som Almakliniken vårdcentral, Friskis&Svettis, Mjuka Fötter fotvårdsterapeuter och så småningom Distriktstandvården.

Läs mer om Bas Barkarby