ShopEatDie - omslutande konst- och filmupplevelse - Atrium Ljungberg

ShopEatDie, omslutande konst- och filmupplevelse i Farsta

Hösten 2015 hade teater- och konstprojektet Satans Demokrati premiär i ett gammalt kontorshus på Nobelberget i Sickla. Vi på Atrium Ljungberg upplät fem våningar i huset där en 3 550 kvadratmeter stor konst- och teaterupplevelse växte fram. Projektet blev framgångsrikt och utvecklades till en trilogi som lockade 17 000 besökare under de tre år som projektet pågick. Samarbetet nominerades även till priset Swedish Arts & Business Awards som delas ut av Kultur & Näringsliv till affärsmässigt grundade kultursamarbeten. Projektledare och regissör för Satans Trilogi var Jimmy Meurling. Just nu pågår ett nytt samarbete mellan Jimmy och Atrium Ljungberg, nu i en källarlokal i Farsta Centrum.

"Jag har de senaste åren valt att utforska den omslutande scenkonsten, vilket innebär att publiken själv via sin nyfikenhet utforskar spelplatsen och berättelsen. Med vit mask släpper vi publiken fri, denna gång på en yta av 1 000 kvm labyrinter. Vi kallar projektet en ”konst- och filmupplevelse”, en hint till varför är bland annat de 70 sammankopplade projektorerna som vi berättar vår historia via. Samarbetet med Atrium Ljungberg har gett oss möjligheten att tänka stort och fritt, något som ger plats åt vår kreativitet och lust att fortsätta utforska nästa äventyr", säger Jimmy Meurling, projektledare och regissör, ShopEatDie.

Vi arbetar aktivt med att tillföra ett rikt kulturliv till de platser och stadsdelar som vi utvecklar. Och vi gör det gärna på okonventionella sätt, såsom att fylla en vakant butikslokal med konst- och filmupplevelsen ShopEatDie. Ett rikt kulturliv bygger stolthet för de som bor och arbetar på platsen och bygger även platsens varumärke och identitet. På Nobelberget i Sickla har vi skapat en hubb för livemusik, klubb, teater, konst och arbetsplatser för kreativa näringar. Nu tar vi med oss flera av dessa samarbetspartners till nya platser. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar