Slakthusområdet ny spelplats för Parkteatern - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Slakthusområdet ny spelplats för Parkteatern

I mer än 75 år har Parkteatern bjudit på teater, konserter, dans och cirkus för besökare i alla åldrar i Stockholms gemensamma utomhusrum. I augusti är det dags för Parkteatern att utforska en ny spelplats, Förbindelsehallen i Slakthusområdet. Njut av en industriromantisk atmosfär - ute men ändå under tak. En kväll där parkering får agera park, asfalten blommar och allt kan hända.

– I Slakthusområdet utforskar vi en ny spelplats, gör för första gången om parkering till park och låter en rad svenska och internationella artister sätta scenkonsten på kartan. Att testa nya spelplatser är en del i vårt arbete med att nå ut till ny publik, säger Josefin Rosales, Verkställande producent på Parkteatern.

Slakthusområdet ska bli en plats för mat, kultur och upplevelser där vi vill se ett brett och varierat kulturutbud med allt från museum till musikscener och dansstudios. Idag finns ett antal aktörer i Slakthusområdet som driver verksamheter inom konsert, klubb och konst. Vid sidan av att ta vara på det som redan finns på platsen kan vi genom samarbetet med Parkteatern tillföra ytterligare en dimension av scenkonsten med ett innehåll som passar alla åldrar.

 Att en levande urban stadsdel som Slakthusområdet, ska ha arenor och scener som kan fungera för olika innehåll, många timmar på dygnet, är något som vi har med oss in redan i planeringsstadiet. Vi ser stor potential i att tillföra nya scener i en storlek som det idag råder brist på i Stockholm, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg.  

Salong FUX
En sprakande kollision av uppträdanden, talanger och överraskningar. Allt under ledning av den glittrande cirkushästen och konferencieren Robert Fux, uppbackad av Colombias vassaste slagverkare DJ Diva. Gamla favoriter, nyslipade diamanter och udda förmågor samsas på scen när livemusik, teater och dans möter cirkus, akrobatik och burlesk.

I am Somebody med Sirqus Alfon
Med rötterna i gatuscenen och hjärta för tekniken använder Sirqus Alfon laser, optiska illusioner, videoloopar och musik för att forma ett helt eget sceniskt uttryck. I ett rasande tempo kastas publiken in i en timmeslång upplevelse som varken tar hänsyn till dramaturgi eller genre. Passar alla åldrar.

16 augusti
Kl 19.00 Sirqus Alfon
Kl 21.00 Salong FUX 

17 augusti
Kl 19.00 Sirqus Alfon
Kl 21.00 Salong FUX

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar