Framtidens mat i framtidens stad

Vi ser en ny innovativ värld inom mat växa fram med fokus på hållbarhet och matglädje. Digitalisering av tjänster, nya råvaror och framställningssätt, foodtech - en matindustri som kan komma att omsätta miljarder men som också kommer att märkas på plats i matbutiken, restaurangen och i saluhallen.

Denna Studio AL handlade om just detta och bjöd in till föreläsning och samtal om framtidens mat i framtidens stad och hur en saluhall kan bli platsen där idéerna möter människorna.

Talare under dagen var:

-Jon Allesson på Atrium Ljungberg, Mat i staden - utveckling av Söderhallarna
-Ulrika Brydling - Naturlig mat som är producerad på ett hållbart och rättvist sätt
-Jesper Broqvist på Melanders fisk, Saluhallen genom tiderna – en historisk resa
-Johan Jörgensen, Foodtech – en framtidsspaning
-Elin Aronsen Beis, Foodloopz ett sätt att minska matsvinnet
-Shu Wei, Gastronaut apputveckling och hemmakockar