Life City i Hagastaden - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild
Dekorativ bild

Life City

Life City - ett nytt centrum för affärsutveckling och service kopplat till vård och forskning.

Kommun: Stockholm

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Lokaler 27 700
Summa 27700
Investering (mkr)
1 670
Färdigställt
Q2 2022
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
123

Nytt centrum för affärsutveckling och service.

Mitt i Hagastaden, ovanpå E4:an, har vi byggt Life City - ett nytt centrum för affärsutveckling och service kopplat till vård och forskning. Visionen för Life City är en scen och en mötesplats för näringsliv och forskning, där företag får tillgång till all den dynamik och kompetens som nu samlas inom ett begränsat område.

Vår målsättning är att Life City blir den självklara mötesplatsen för alla som är verksamma i Hagastaden. I kvarteret utformar vi olika typer av arbetsmiljöer och nya former för arbete och möten. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för innovativa och dynamiska samarbeten.

Life City blir entrén och skyltfönstret för Hagastaden vid Skandinaviens mest visuella plats mitt mellan Solna och Stockholm där 200 000 människor passerar varje dag, 73 miljoner varje år. 

De första hyresgästerna, Academic Work och 10x Genomics flyttar in under första kvartalet 2022. Under slutet av 2021 tecknades ytterligare 1 670 kvm fördelat på tre hyresavtal; läkemedelsbolaget Immedica Pharma, GHP som öppnar specialistklinik inom urologi samt Trainics. Tidigare tecknades också avtal om 800 kvm med restaurangen K-märkt som öppnade vid årsskiftet. Restaurangen och matkaféet kompletterar konferens- och mötesverksamheten i huset och blir en viktig pusselbit i skapandet av en ny mötesplats i Hagastaden. Hela huset beräknas stå färdigt under våren 2022.

Finalist i Sweden Green Building Awards.

När Sweden Green Building Awards delades ut för årets BREEAM-byggnad var Life City en av två finalister. Certifieringen BREEAM Excellent har även möjliggjort en grön finansiering genom Nordiska och Europeiska Investeringsbanken.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
projekt life city
Dekorativ bild

3D-vy Life City

Vill du se hur vår spektakulära byggnad Life City kommer se ut innan den faktiskt är färdigbyggd? Upplev framtida Life City ur ett verklighetstroget 3D-perspektiv. Gå på gatorna i Hagastaden, mitt i det framväxande life science-klustret, vid Nya Karolinska precis invid Solnavägen.

Lediga lokaler

Life City i Hagastaden

Life City kommer att bli fronten i Hagastadens life science- kluster vid Skandinaviens mest visuella plats alldeles vid gränsen mellan Solna och Stockholm där 200 000 människor passerar varje dag. 

Läs mer om Hagastaden

Hagastaden - En vetenskapsstad i världsklass

Hagastaden kommer att gå till historien som ett av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt genom tiderna. Fram till 2025 växer området fram och bygger samman Stockholm och Solna genom en ny stadsdel som kommer bli ett av världens främsta kluster för life science.

kontakt
Mikael Wilhelmsson
Affärsutvecklare
Kontakta mig