Muralmålningar i Slakthusområdet - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Muralmålningar i Slakthusområdet

Graffiti Sthlm är en konstnärsduo bestående av Klive och Kaos. Duon flyttade från sin gamla ateljé i Bromma till Slakthusområdet 2016 och har känt sig hemma sedan dag ett. Sedan 2016 har GraffitiSthlm drivit sin studio på Hallvägen 3, där de ha plats för sina egna ateljéer men även tar håller utbildningar och event.

När Atrium Ljungberg tog över som ny ägare till huset på Hallvägen 3 fick duon frågan om vad de hade för tankar om Graffiti Sthlms egen utveckling i området. Att utan ramar och restriktioner få måla om det hus där de har sin egen verksamhet och göra det till ett landmärke i Slakthusområdet, som de håller så kärt, stod på toppen av deras önskelista.

”Vi är galet stolta över vårt hus och att vi har fått möjligheten att vara med och förgylla Stockholms coolaste område”, säger Klive. 

Mitt emot har även mural- och gatukonstnären Julia Rio målat en vägg. Julia Rio upptäckte sin passion för hantverk, färg och form vid 10 års ålder. Efter att ha satt upp sitt första virkade gatukonstverk i London år 2013 öppnades en ny port. Det textila översattes snabbt till geometriska och färgglada spraymålader muraler. Hennes abstrakta kompositioner är en samling av mönster och symboler från resor, möten och platser och bjuder in dig till ett parallellt universum, en flykt från vardagen som ibland kan vara kämpig.

År 2018 tog hon examen på Konstfack och sprider nu sin konst runtom i världen. Julia ser gatorna som vårt gemensamma vardagsrum, en plats där vi alla ska känna oss trygga och inspirerade.

- De senaste fyra dagarna har jag nu jobbat från morgon till kväll med muralen i Slakthusområdet. Det har varit en dröm att måla på en av mina favoritplatser i Stockholm!, säger Julia Rio.

- För mig är Slakthuset ett väldigt unikt och spännande område som särskiljer sig mycket från resten av Stockholm. Jag ser det som en levande oas, där kreativiteten får ta mer plats, där skate, konst och fest möter kontor och det vardagliga, fortsätter Julia. Jag ville fånga just den känslan i muralen, och kallar min målning för "Meet me in outer space".

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
stadsinnovation

Relaterade artiklar