Black Hole, omslutande föreställning i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Stockholms dramatiska högskola samarbetar med Atrium Ljungberg i Sickla

Det finns inget botemedel, du är redan smittad.

Ingen vet när allt startade. Plötsligt började studenterna försvinna. En efter en flydde de dagsljuset och försvann in i skogen. Någon menade att man sett en tonåring med stora bölder i ansiktet snatta mat på Ica. Andra berättade att man sett en kvinna med svans. Under tiden fortsatte de vuxna som vanligt, förblev normala - kanske för att deras egen sexlust ebbat ut?

Så beskrivs den omslutande föreställningen ”Black Hole” - inspirerad av Charles Burns klassiska serieroman med samma namn - som sätts upp i Sickla den 12-13 februari. 

Föreställningen är ett resultat av avgångsstudenterna på Stockholms dramatiska högskolas valbara kurs Site specific, där studenterna från olika utbildningar under fem veckor utforskat att skapa scenkonst i ett ”icke traditionellt scenrum” och att agera interaktivt med publik.

Projektet tas fram i ett samarbete mellan Stockholms dramatiska högskola och Atrium Ljungberg och handleds av Py Huss-Wallin, tidigare projektledare för scen- och konstprojektet Satans triologi som tog plats i Atrium Ljungbergs lokaler på Nobelberget i Sickla. Under vintern har även Satans trilogis regissör Jimmy Meurling samarbetat med Atrium Ljungberg i föreställningen "ShopEatDie" i Farsta Centrum.

"Vi arbetar hela tiden med att tillföra ett rikt kulturliv till våra platser och stadsdelar. I det här fallet använder vi en för tillfället vakant lokal, det såkallade EXPO-huset vid Marcusplatsen i Sickla. Förutom att vara rep- och föreställningslokal används även huset som temporär arbetsplats för flera av de aktörer som tidigare hade sitt säte på Nobelberget", säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg. 

Nobelberget tar nu nästa steg i utvecklingen till en levande stadsdel med 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, natur och mötesplatser. Formalinfabriken, en av de gamla industribyggnaderna, kommer bevaras i sin nuvarande form och fyllas med nytt spännande innehåll. Atrium Ljungberg kommer, bland annat tillsammans med aktörer som varit verksamma på Nobelberget, att utveckla Formalinfabriken till att i framtiden fungera som en mötesplats för boende och besökare, med kreativa kontor, konst och café/restaurang.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar