SICKLA

Från att ha varit ett något avlägset industriområde utanför tullarna, så bär snart alla vägar till Sickla. Med tunnelbana på intågande stärker Sickla sin roll som betydande länk mellan Stockholm och Nacka.
Från att ha varit ett något avlägset industriområde utanför tullarna, så bär snart alla vägar till Sickla. Med tunnelbana på intågande stärker Sickla sin roll som betydande länk mellan Stockholm och Nacka.
Vision

Ny stadsdel sedan 1898

Restaurang SicklaSickla har starka rötter i den svenska industrihistorien. Vid Finnboda och Henriksberg uppstod i slutet av 1800-talet det första industriområdet utanför tullarna. Här har några av Wallenbergsfärens tunga industriföretag funnits i olika former sen i början av 1900-talet fram till 1997, när dåvarande Ljungberggruppen tog över fastighetsbeståndet från Atlas Copco och började utvecklingen av Sickla. Sen dess pågår omvandlingen från industriområde till en dynamisk stadsdel i en ny del av Stockholm som växer snabbt.

Här möts man av en unik atmosfär och en inspirerande mix av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Områdets långa historia avspeglas i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna. Det skapar en skön känsla som är svår att hitta någon annanstans. En mängd företag finns etablerade i Sickla, som Atlas Copco och Intrum Justitia. Stora Ensos division Biomaterials har flyttat in i den färdiga delen av Sickla Front och Domstolsverket kommer att bli en av hyresgästerna i kontorsfastigheter som är under uppbyggnad.

Stort utbud i mysig miljö

Kombinationen av handelsplats, arbetsplatser, bostäder och verksamheter för kultur, service och lärande gör Sickla till en komplett stadsmiljö. Här finns allt man kan önska sig.

Köpkvarteret i Sickla är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, restauranger och caféer. Här finns också flera gym och en biograf. Det vilar en skön urban känsla över köpkvarteret man sällan hittar vid ett mer traditionellt köpcentrum.

Sicklabo

Här finns gångstråk mellan husen och Marcusplatsen sjuder av folkliv på det lilla torget och i parken. Dieselverkstaden är fylld med allt från bibliotek, konsthall och center för inomhusklättring. Inte långt bort tronar Hammarbybacken, så det är fullt möjligt att ta några åk eller köra ett träningspass i backen på lunchen.

Sickla växer vidare

Vårt mål är att fortsätta utveckla området med bostäder och service. Närhet till bussar, Tvärbana, Saltsjöbanan och viktiga trafikleder gör det enkelt att ta sig hit och nya tunnelbanan till Nacka får en station i Sickla.

Sickla jobb

Vid Sickla Front skapar vi ett nytt kvarter där vi bygger två nya moderna kontorsfastigheter och ett garage. Här får Sickla en ny entré där Sickla möter Hammarby Sjöstad. Kommande utvecklingen av Nobelberget ger oss möjlighet att koppla samman stadsdelarna Hammarby Sjöstad.

På Nobelberget, vill vi, både genom att bygga nytt och bevara äldre byggnader, skapa en attraktiv och tät stadsdel med både bostäder och lokaler. Till dess nyttjar vi de lediga industrilokalerna till kultur- och konsertverksamhet. Ambitionen är att den kulturella andan ska fortsätta att genomsyra området, även när bostadsbyggandet tar vid. 

Vid Marcusplatsen bygger vi ett hotell i den gamla tapetfabriken. En viktig pusselbit i utvecklingen av Sickla till en levande stadsmiljö med folkliv över hela dygnet. I närheten av den kommande tunnebanestationen i Sickla bygger vi just nu Curanten, ett helt hus fokuserat på vård och hälsa. Alldeles intill planerar vi att bygga en 23 våningar hög byggnad innehållande tunnelbanestation, kontor, handel och service samt hotell.

Sickla har utvecklats som område ända sen industrimagnaternas tid. Nu fortsätter vi arbetet med att förädla och skapa nya attraktiva stadskvarter och platser i Sickla där människor vill bo, arbeta, lära och roa sig. Med respekt för platsens själ får vi Sickla att växa vidare och för med det industrihistoriska arvet in i framtiden.

Nobelberget
Nobelberget

Nobelberget

Nobelberget är ett lyckat exempel på hur vi jobbar med stadsinnovation. Här har vi tillsammans med passionerade kreatörer och företagare skapat en unik plats för kreativitet, entreprenörskap och innovation.

Projekt Sickla front
Projekt Sickla front

3D-vy Sickla Front

Vill du se hur våra kontorsbyggnader i Sickla Front kommer se ut innan de faktiskt är färdigbyggda? Upplev framtida Sickla Front ur ett verklighetstroget 3D-perspektiv. Gå på gatan utanför Atrium Ljungbergs två nya kontorsbyggnader som just nu byggs mitt i centrala Sickla. Här kommer 12 500 kvadratmeter stå inflyttningsklara 2018.

Kontakta oss