Söderhallarna bjuder in till Stockholms högsta... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Söderhallarna bjuder in till Stockholms högsta julmarknad

Den 15–17 december bjuder Söderhallarna in till en ny julmarknad på takterrassen på tionde våningen. På julmarknaden säljs delikatesser till julbordet, matiga julklappar och framförallt erbjuds ett härligt häng med magisk utsikt över Södermalm.

Söderhallarna startar nu sin första julmarknad på takterrassen på tionde våningen. Med utsikt över Södermalm kommer besökarna kunna njuta av god mat och dryck samtidigt som de kan lyssna till skön musik.

Besökarna kan köpa med sig matiga julklappar och delikatesser till julbordet. Bland annat kommer ostbutiken Södercheesen att sälja ostklassikerna Stilton och cheddar samt andra goda tillbehör. P&B Delikatesser står för choklad och andra sötsaker och Melanders Fisk kommer att sälja deras egna inlagda sill samt rökt fisk och lax. Besökarna kommer även kunna njuta av Bun Meat Buns double smashburger eller värma sig med en glögg.

Utöver egna saluhallshandlare kommer även bokförlaget Natur & Kultur att sälja kokböcker och erbjuda unika signeringar med några av deras kokboksförfattare.

För den musikaliska profilen står Pontus de Wolfe. som är aktuell med podcasten ”Nya Låten”, där han samtalar med singelaktuella artister om deras nya låtar. Bakgrundsmusik, liveartister och DJ:s är alla noggrant utvalda för att skapa en härlig stämning under hela Julmarknaden, och det kommer att finnas något för alla.  På lördagen gästas marknaden av Emma Nordenstam, som vann grammis för bästa barnskiva 2017. Varje eftermiddag kl. 16.00-19.00 kommer dessutom ett antal gäst-DJ:s att spela. På fredagen spelar Sotarn med vänner, lördagen Choco Canel och på söndagen Pontus de Wolfe.

Julmarknaden är ett steg i utvecklandet av nya Söderhallarna, som inleddes i samband med att Atrium Ljungberg förvärvade Söderhallarna i våras. Atrium Ljungberg vill nu skapa en självklar mötesplats, från morgon till kväll, och som erbjuder gastronomi, kultur och aktiviteter för alla åldrar.

- Atrium Ljungbergs vision är att Söderhallarna ska bli en ny och spännande mötesplats för mat, kultur och kreativitet. Det känns otroligt kul att kunna erbjuda en modern av julmarknad där man kan äta och handla god mat och köpa julklappar samtidigt man lyssnar till skön musik och får känna julstämning, säger Jennipher Bergqvist, Atrium Ljungberg.

 Söderhallarnas julmarknad kommer att hålla öppet den 15–17 december, från kl.12.00 till 19.00 varje dag.

För mer information www.soderhallarna.se