Atrium Ljungberg rankas som det tredje mest... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg rankas som det tredje mest jämställda börsbolaget

I den årliga jämställdshetsrapporten från stiftelsen Allbright rankas Atrium Ljungberg som det tredje mest jämställda bolaget av börsens 329 bolag.

Stiftelsen AllBright arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Varje år släpps AllBrightrapporten som granskar jämställdheten i börsbolagen. I rapporten för 2018 placeras 47 av 329 undersökta bolag på Allbrights gröna lista; bolag som har en jämn könsfördelning bland ledande befattningar. Atrium Ljungberg klättrar i år från sjunde till tredje plats på gröna listan.

Fastighetsbranschen har länge legat i framkant när det handlar om jämställdhet, vilket även årets rapport visar. Branschen toppar för fjärde året i rad listan och är mycket nära jämställdhet, med 36 procent kvinnor i ledningsgrupperna. Snittet för hela börsen ligger på 23 procent.

Atrium Ljungberg har ett grundläggande synsätt om alla människors lika värde och arbetar aktivt med jämställdhets- och diskrimineringsfrågor. Vi är stolta att hamna högt i Allbrightrapporten som uppmärksammar att vi har en jämställd ledning och styrelse samt jämn fördelning mellan könen bland övriga chefspositioner i bolaget.

Läs hela rapporten här