Prova framtidens mat i Söderhallarnas saluhall - Atrium Ljungberg

Prova framtidens mat i Söderhallarnas saluhall

Från den 22 oktober och fram till och med maj 2019 kommer 15 av Sveriges främsta kockar att turas om att servera framtidens mat i Sweden Foodtechs kök, mitt i saluhallen i Söderhallarna.

De första kockarna som presenterar sin version av framtidens mat är systrarna Carina och Ulrika Brydling. De har varit medlemmar i det Svenska Kocklandslaget och tagit silver och brons i flera Mat OS och World Cup-tävlingar samt har bland annat drivit Marmite i Åre, Brydlings på Åhlens och driver numera Bro Park Krog på Sveriges största galoppbana. Båda tillhör Sveriges mest miljömedvetna kockelit.

När Atrium Ljungberg förvärvade Söderhallarna 2017 var det med en tydlig ambition att öppna upp huset mot Medborgarplatsen och skapa en spännande mötesplats med saluhallen som drivkraft. Under våren 2018 inleddes ett långsiktigt samarbete mellan Atrium Ljungberg och Sweden Foodtech med målet att transformera Söderhallarna till en världsledande hubb för matinnovation. I Söderhallarna har Sweden Foodtech sitt kontor men även en mötesplats för foodtech-entreprenörer och start-ups. Med det nya köket mitt i saluhallen tas nu nästa steg i utvecklingen av Söderhallarna. 

- I Söderhallarna knyter vi samman entreprenörer, kockar, storföretag, forskning och samhälle för att skapa nästa generations matsystem. I en framtida matvärld, präglad av hållbarhet, hälsa och innovation, kombinerad med tech och data har Sverige och Stockholm unika förutsättningar att ta ett globalt ledarskap. Med foodtech som verktyg kan Sverige bli världens ledande matnation och Söderhallarna dess självklara mittpunkt, säger Johan Jörgensen, co-founder Sweden Foodtech.