Atrium Ljungberg vinner priser för bästa... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg vinner priser för bästa årsredovisning

Atrium Ljungberg vinner priset Sveriges bästa årsredovisning 2019 i kategorin Large Cap och belönas även med priset Bästa design.

Syftet med priset Sveriges bästa årsredovisning är att lyfta bolag som på ett transparent, tillförlitligt och ärligt sätt kommunicerar finansiell information. I årets tävling, som är den 55:e i ordningen, har 310 svenska aktiebolag på Nasdaq Stockholm bedömts. Efter att ha placerat sig på topp tre se två senaste åren vinner nu Atrium Ljungberg priset i kategorin Large Cap.

Utdrag ur juryns motivering:

- Det mest iögonfallande för 2019 är att formatet ändrats från det vanliga A4 till liggande, vilket gör det mer behändigt att läsa på datorskärm. Det är förvånansvärt få företag som valt att gå den linjen – trots att sannolikt den absoluta majoriteten av läsarna nu tar till sig information digitalt.

Dessutom uppmärksammas Atrium Ljungberg för årsredovisningens design. Designpriset delas ut av Sveriges Kommunikatörer.

- Atrium Ljungberg har varit juryns favorit flera år. De håller ihop en tydlig design genom hela sin årsredovisning och beskriver värderingarna som genomsyrar affären och verksamheten på ett visuellt och pedagogiskt sätt.

Tävlingen organiseras av Nasdaq, branchorganisationen för revisorer FAR, Sveriges Finansanalytikers Förening och Sveriges Kommunikatörer.

- Vi är mycket glada och stolta över utmärkelsen Sveriges Bästa Årsredovisning. Kriterierna innefattar från och med i år även Hållbarhetsredovisningen vilket gör utnämningen extra hedrande. Atrium Ljungbergs års- och hållbarhetsredovisning är resultatet av ett fantastiskt team som har ständigt fokus på förbättringar. Under året har vi gjort ett stort arbete med den grafiska formen och att vi dessutom vinner årets designpris är givetvis extra glädjande, säger Martin Lindqvist, CFO på Atrium Ljungberg.

För mer information om tävlingen: www.sverigesbastaarsredovisning.se