Utomhusbanor för padel öppnar i Sickla - Atrium Ljungberg

Utomhusbanor för padel öppnar i Sickla

I mitten av oktober öppnar fyra utomhusbanor för padel vid Nobelberget i Sickla. Padelbanorna öppnar lagom till att det första bostadskvarteret på Nobelberget står klart för inflyttning. Samtidigt öppnar det nya Sicklastråket upp för gång- och cykeltrafik och binder därmed ihop Hammarby Sjöstad med Sickla.

Padelverksamheten kommer att drivas av Sickla Padel AB som har tecknat ett treårigt avtal med Atrium Ljungberg. De fyra nya padelbanorna planeras att öppna i mitten av oktober och kommer att hålla öppet under stora delar av året, så länge vädret tillåter. Banorna kommer att vara tillgängliga för alla och bokas via företagets hemsida.

- Vi ser fram emot att välkomna Stockholms padelentusiaster till Sickla. För oss är det viktigt att skapa en levande stad med mötesplatser i olika form och vi arbetar med detta både på lång och kort sikt. Vår långsiktiga plan är att bygga bostäder på platsen, som ligger mellan kontorskvarteret Sickla Front och Quality Hotel. Eftersom detta ligger något längre fram i tiden så är vi glada att kunna aktivera området redan nu, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef för Sickla på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg står bakom utvecklingen av Sickla. Nobelberget i Sickla omvandlas nu till en levande stadsdel med 500 bostäder, kreativa kontor, park, förskola och mötesplatser. Flera av områdets ursprungliga industribyggnader bevaras, bland annat den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken som omvandlas till kreativa kontor, med ett kafferosteri i entréplan. Även den historiska Panncentralen utvecklas och blir en förskola i lekfull miljö. Under hösten sker inflyttning i det första bostadskvarteret med 68 lägenheter. Samtidigt öppnar det nya Sicklastråket upp för gång- och cykeltrafik och knyter därigenom ihop Nobelberget med Hammarby Sjöstad och Sickla.