Atrium Ljungberg är en av Sveriges bästa... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg är en av Sveriges bästa arbetsplatser - för åttonde året i rad!

Idag offentliggjorde det internationella företaget Great Place To Work® sin lista över "Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021". I år klättrar Atrium Ljungberg till plats 11 i kategorin medelstora organisationer, vår bästa placering någonsin. Dessutom tilldelas vår medarbetare Ullamaj Klintmark priset Årets kulturbärare 2021!

I 19 år har Great Place to Work® utvärderat och listat de organisationerna med bäst arbetsplatskultur i landet. För att komma med på listan ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” måste organisationen kunna bevisa att de anställda har en övergripande positiv upplevelse av sin arbetsplats. Detta görs genom att Great Place to Work® med hjälp av en medarbetarundersökning fastställer vilken grad av trovärdighet, rättvisa, respekt, stolthet och kamratskap som råder på arbetsplatsen. Detta följs upp med att undersöka organisationens ledarskap.

Atrium Ljungbergs hållbarhetsfokus är väl integrerat i vår affärsmodell och här är medarbetarna en nyckelfaktor. Ett av de övergripande affärsmålen är att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser och därför deltar vi sedan 2011 i Great Place to Works® utvärdering. I år klättrar Atrium Ljungberg från plats 24 till plats 11 i kategorin medelstora organisationer (50-249 medarbetare). Detta innebär att vi har legat på topplistan i hela åtta år i rad!

Dessutom överträffar vi vårt interna mål om att i medarbetarundersökningen nå ett genomsnittligt förtroendeindex på 85 procent. Resultatet i årets medarbetarundersökning landar på 89 procent, en ökning med två procentenheter. Allt sammantaget tycker 94 procent av de anställda att Atrium Ljungberg är en mycket bra arbetsplats.

Årets kulturbärare arbetar på Atrium Ljungberg

Förutom topplistan över Sveriges bäst arbetsplatser utses Trust Stars i kategorierna Årets kulturbärare, Årets inspirerande ledarskap och Årets HR-personlighet. Vår medarbetare Ullamaj Klintmark tilldelas priset Årets kulturbärare! Priset går till en person som genom sitt agerande och arbete verkligen lever organisationens värderingar och bidrar till att inspirera sina kollegor och bygga en framgångsrik arbetsplatskultur.

Juryns motivering:

UllaMajs sprudlande energi är faktum för alla som möter henne. Hon brinner för både kunder och medarbetare och sprudlar av en glädje som smittar av sig. Hon är engagerad och entusiastisk och tycker det är spännande med allt nytt som hon tar till sig med nyfikenhet. Hon delar med sig av sin energi och har alltid ett vänligt och peppande ord att ge till alla. Trots att UllaMaj har uppnått pensionsåldern har hon valt att fortsätta jobba för att hon tycker att det är så fantastiskt roligt. När hon försökte sluta gick det inte - hon hade alldeles för kul på jobbet! UllaMajs arbetsglädje smittar av sig alla dagar i veckan och hon lever Atrium Ljungbergs värderingar fullt ut.

– Jag känner mig överrumplad, stolt och faktiskt lite blyg. Nu förstår jag alla de musiker och sportprofiler som vinner pris och inte vet vad de ska säga. Det tar tid att sjunka in! Jag känner mig självklart väldigt ödmjuk inför att ha vunnit och jag tänker på de andra eldsjälar som jag delar detta pris med. Jag tänker också på alla som har gjort det möjligt för mig att vara den jag är. Jag är tacksam för varje dag jag får här. Jag går upp och känner glädje inför livet och att få gå till jobbet. Jag känner ett otroligt ansvar och stolthet för min arbetsplats. Vid motgångar kavlar vi upp ärmarna och kämpar. Och det är nog också just det som jag vill skicka med som råd till andra, särskilt till de yngre. Att motgångar möts alla av någon gång. Men man ska inte vara rädd för problem. Det är så vi utvecklas och blir bättre, det finns ett likhetstecken mellan motgång och utveckling, säger UllaMaj Klintmark till Great Place to Work®.

 

Om Great Place to Work
Great Place to Work® undersöker varje år 11,5 miljoner medarbetare från över 10 000 organisationer i 90 länder. Inför årets ranking har Great Place to Work® undersökt 23 074 medarbetare runtom på svenska arbetsplatser.

www.greatplacetowork.se