Beyond Retro öppnar i Forumkvarteret - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Beyond Retro öppnar i Forumkvarteret

Beyond Retro som är en av Sveriges ledande kedjor för vintagekläder öppnar i Forumkvarteret i slutet av maj. Med handplockade kvalitetsplagg och slow fashion som filosofi, är de en viktig kraft för en hållbar modeindustri och ökad återanvändning av kläder.

Vintagekedjan Beyond Retros resa inleddes i London 2002 och butiken på nära 400 kvadratmeter i Forumkvarteret i Uppsala blir kedjans åttonde i Sverige. Sortimentet byggs upp av trendspecialister som letar vintage- och second hand-plagg över hela världen, framförallt i USA och Kanada. Företaget har också en innovationsavdelning som förädlar plagg och söker nya vägar att göra en hållbar inverkan på modelandskapet.

– Efterfrågan på kvalitativ second hand och unika plagg ökar varje år, säger Mark Ellis, Associate Director of Nordic Finance & Expansion på Beyond Retro. Uppsala har länge varit på vår radar, och vi är glada att äntligen öppna en centralt belägen butik i Sveriges fjärde största stad.

Forumkvarteret är ett urbant innerstadskvarter med shopping, restauranger, caféer, bostäder och kontor, mitt i storstadsflödet i centrala Uppsala. Intilliggande Forumtorget bubblar av folkliv och uteserveringar aktiveras året runt med marknader, kultur och evenemang av Centrum för AMP (Affärs- och medborgarplatsmodellen).

– Vi är väldigt glada över att tillföra en hållbar modeaktör av hög kvalitet som är unik för Uppsala, säger Thomas Levander, fastighetschef på Atrium Ljungberg. Atrium Ljungberg har ambitiösa hållbarhetsmål som passar bra med Beyond Retro. 

Hyresavtalet med Beyond Retro är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.